Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

České skokanské družstvo skončilo v Zakopaném jedenácté, triumfovali Rakušané

Čeští skokané na lyžích se poprvé v sezoně postavili na můstek v týmovém závodu. V polském Zakopaném obsadila čtveřice Benedikt Holub, Kryštof Hauser, Radek Rýdl a Roman Koudelka jedenácté místo a k branám druhého kola měli velmi daleko. Pro trojici mladíků, kteří doplnili Koudelku, však šlo především o sbírání zkušeností. Z vítězství se radovalo Rakousko, které porazilo druhé Slovinsko o více než 50 bodů. Podium doplnilo Německo.

Je nám líto, video expirovalo.
Skoky českého družstva v 1. kole v Zakopaném

České družstvo za sebou nechalo dva týmy. K postupu do druhého kola mělo daleko, na osmou Itálii ztratilo více než sto bodů. Loni v Zakopaném bylo české kvarteto osmé, ale z devíti účastníků.

Ve Světovém poháru v této sezoně startoval z českých skokanů pouze Koudelka. Rýdl a Holub se představili v páteční kvalifikaci, z níž nepostoupili do nedělního individuálního závodu, Hauser skákal mezi elitou poprvé.

Rakouské kvarteto Stefan Kraft, Jan Hörl, Manuel Fettner a Michael Hayböck vedlo už po prvním kole a zvítězilo výrazně o 51,1 bodu před Slovinskem. Třetí bylo Německo.

Program v Zakopaném a zároveň premiérový ročník minisérie PolSKI Tour zakončí v neděli závod jednotlivců i s Koudelkou.

SP ve skocích na lyžích v Zakopaném (Polsko):

Muži - družstva: 1. Rakousko (Hayböck, Fettner, Hörl, Kraft) 1146,6, 2. Slovinsko (Kos, D. Prevc, P. Prevc, Lanišek) 1095,5, 3. Německo (Paschke, Geiger, Leyhe, Wellinger) 1062,8, 4. Japonsko 1053,0, 5. Norsko 1051,6, 6. Polsko 1037,5, ...11. Česko (Holub, Hauser, Rýdl, Koudelka) 351,5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články