Vlhová si při pádu v obřím slalomu v Jasné poranila kolenní vazy. Sezona pro ní skončila

Slovenská lyžařská hvězda Petra Vlhová si při pádu v domácím v obřím slalomu Světového poháru v Jasné poranila vazy v pravém koleně a sezona pro ni skončila. Po vyšetření v nemocnici v Ružomberku to na tiskové konferenci oznámil trenér osmadvacetileté olympijské šampionky ve slalomu Mauro Pini.

Jasná (Slovensko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Vlhová na losování startovních čísel v Jasné

Petra Vlhová na losování startovních čísel v Jasné | Zdroj: TASR / Profimedia

Vítězka celkového hodnocení SP z roku 2021 chybovala na zledovatělé trati už v deváté brance 1. kola a po nekontrolovaném pádu skončila až v ochranných sítích.

Ledecká se zvedá. ‚Musím zůstat trpělivá,‘ nabádá sama sebe po 11. místě v super-G v Zauchensee

Číst článek

Ze sjezdovky ji záchranáři po několikaminutovém ošetření odvezli na saních a z cílového prostoru ji okamžitě přepravili vrtulníkem do nemocnice.

„Velice nás mrzí, co se dnes stalo. Opět se potvrdilo, jak nevyzpytatelný dokáže náš sport být. Všichni v týmu uděláme maximum, aby se Petra vrátila na lyžařské svahy ještě silnější,“ uvedl Pini.

Mistryni světa v obřím slalomu z roku 2019 čeká v nejbližší době další vyšetření a konzultace u specialisty, poté se rozhodne o dalším postupu.

„Děkuju všem za obrovskou podporu. Věřím, že všechno zvládnu. Budu bojovat o co nejrychlejší návrat na lyže,“ vzkázala Vlhová z nemocnice.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme