Říše letního měsíce: Taylor Sheridan chystá velký epos o Komančích

Říše letního měsíce: Taylor Sheridan chystá velký epos o Komančích | Fandíme filmu
Simon & Schuster
Populární autor drsných příběhů jako 1923, Yellowstone nebo Sicario si vyhlédl nový projekt.

Jestli máte rádi drsné kriminálky, westerny a obecně nekompromisní, hrubozrnné příběhy, pak pravděpodobně dobře znáte práci Taylora Sheridana. Texaský tvůrce je podepsaný jako scenárista či režisér pod Sicariem, Wind River, Yelowstonem, Starostou Kingstownu, 1883 nebo 1923. Jako svůj příští projekt připraví Taylor celovečerní film o historii Komančů.

Snímek bude vycházet z knihy Empire of the Summer Moon: Quanah Parker and the Rise and Fall of the Comanches z roku 2010, kterou napsal S. C. Gwynne. U nás kniha vyšla pod názvem

Říše letního měsíce: Vzestup a pád národa Komančů. Sheridan delší dobu toužil knihu zpracovat a nakonec se mu na ni skutečně podařilo získat práva. Kniha detailně popisuje čtyři desetiletí, během kterých Komančové sváděli tvrdé boje s evropskými osadníky.

Anotace českého knižního vydání:

Komančové byli nejmocnějším indiánským kmenem v amerických dějinách. Proslavili se nedostižným jezdeckým i válečným uměním a legendární bojovností, dokázali zarazit rozpínání španělského impéria z Mexika i francouzských kolonistů z Louisiany. Anglosaští osadníci na obranu proti Komančům založili jednotky texaských hraničářů. V téže době byla také vynalezena převratná nová zbraň – šestiranný kolt –, která do bojů výrazně zasáhla.

V druhé, komornější rovině knihy autor vypráví pozoruhodný příběh „bílé squaw“ Cynthie Ann Parkerové, kterou v devíti letech unesli indiáni, a jejího syna Quanaha Parkera, jenž se stal posledním a největším náčelníkem Komančů. Vzestup a pád národa Komančů se dotýká éry španělského kolonialismu v Novém světě, americké občanské války, masové likvidace bizoních stád a rozvoje železnice v USA. Nabízí však především napínavé vyprávění o souboji nespoutaných vládců Velkých plání s dobyvačnou bílou civilizací a usiluje o objektivní historický přístup k tomuto složitému a citlivému tématu.

Foto: Knižní předloha

Zdroje: Deadline, Simon & Schuster, Argo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest