Nevšední domácí mazlíčci slavných: Kostková se mazlí s krajtou, Krejčíř s jehnětem Berym

Nevšední domácí mazlíčci slavných: Kostková se mazlí s krajtou, Krejčíř s jehnětem Berym
Zdroj: Se souhlasem Terezy Kostkové/Veronika Nováková/koláž Lifee
Krajta královská Terezy Kostkové se jmenuje Darthička.Darthička přitom dlouho své pohlaví tajila.Tereza Kostková říká, že se s ní mazlí jako jediná z rodiny.Tereza žertuje, že kabelku by ze své hadí samičky nikdy udělat nenechala.+ 43 fotek+ 44 fotek

Pejska nebo kočičku má doma každý druhý. My jsme ale vyzpovídali české celebrity, které mají domácí mazlíčky z trochu jiných zvířecích říší – ale milují je úplně stejně. Moderátorka Tereza Kostková (47) se například s oblibou mazlí se svou krajtou královskou Darthičkou, herec Tomáš Krejčíř (52) spí s jehnětem Berym, které nosí plínky, a cukrář Josef Maršálek (41) má doma všechny čtyři želvy Ninja a partu 150 morčat.  

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 01. 2024 08:00

Tři roky má doma hvězda seriálu Ulice, herečka Anna Fixová (39), doma zakrslého králíka, kterého pojmenovala Pan Čudl. O životě s ním nedávno promluvila v talk show Na kafeečko. "Kupuji mu dost drahé granule a musí mít pořád čerstvé seno a vodu. Já ho rozmazluji spešl granulemi. Dobré pamlsky pro králíky, to je dnes velmi rozšířený sortiment. Myslím, že na něj utrácím víc než za sebe," prozradila herečka, se kterou se teď mohou ztotožnit další milovnice zakrslých králíků.

Patří mezi ně také cvičitelka Hanka Kynychová (55), která je rovněž chovatelkou zakrslého králíka, kterému na zahradě obětavě trhá čerstvou travičku. Mimo to ovšem cvičitelka investuje také do klisny Ornelly, kterou pořídila svým dvojčatům. Lifee ji nedávno doprovodilo do stáje a na fotografie z naší návštěvy se můžete podívat v naší velké fotogalerii.

Tereza Kostková mazlí krajtu Darthičku

Herečka Tereza Kostková (47) dobře ví, odkud pochází výraz "domácí mazlíček". Tereza totiž doma mazlí krajtu královskou, kterou se synem Antonínem pojmenovali Darthička. „Původně jsme si mysleli, že je to kluk, samec, takže Tonda vymyslel jméno – v té době adekvátní jeho věku – Darth. Je to namíchané z Hvězdných válek, děti budou vědět," vysvětluje Tereza v rozhovoru pro Lifee.cz. „Ale museli jsme z ní nakonec udělat Darthičku, když jsme se dozvěděli, že to je holka," krčí rameny spokojená milovnice hadů.

„Máme ještě pejska. Ten by byl smutný, kdybychom ho nejmenovali, protože on je opravdu mazlíček. Ale já se tedy mazlím i s tím hadem – jako jediná z rodiny," překvapuje Tereza, která se dle svých slov do hadí slečny zamilovala více, než její syn, který si hada původně přál. Vysvětlení je prosté – dotyk hadí kůže jí dělá dobře.Je mi příjemné, když se po mně plazí. Je to tedy holka, samice, a myslím, že je velmi spokojená ve svém krásném teráriu – v teplíčku, ve vlhku, je to přesně tak, jak má být," popisuje Tereza svůj život s tulivou krajtou královskou. Krmíme ji tím, co většinou mají hadi od pána Boha na repertoáru. Takže myšmi – jednou za šest týdnů, zhruba tak. To je přirozený koloběh života," krčí Tereza spokojeně rameny. Myšími holátky se dokonce pochlubila na svém Instagramu a vy je můžete vidět v naší galerii.

Doporučené video: Tomáš Krejčíř s jehnětem Berym

Tomáš Krejčíř spí s jehnětem Berym v ložnici

Herec a moderátor Tomáš Krejčíř (52) je už třetím rokem farmářem a kromě čtyř psů má také farmu plnou zvířat, která ovšem nechová na maso, ale pro radost. Příkladem může být jehňátko Bery. "Je to člen rodiny, spí s námi v ložnici, ale přes den ho dáváme do stáda, protože je trošku sirotek. Matku nemá, proto chceme, aby měl alespoň napůl stádo a lidi. On vlastně ještě pořádně neví, kdo je," vysvětloval nám Tomáš, kterého jsme na jeho farmě navštívili.

Berymu zachránili Tomáš s manželkou život během jeho dramatického narození a od té doby se stal miláčkem celé rodiny. "Kvůli němu v noci vstáváme. Dříve se krmil po třech hodinách, ale teď už je to na pohodu," pochvaluje si někdejší hvězda seriálu Rodinná pouta. "V podstatě už jde jen o to krmení. Doma, abychom nemuseli moc uklízet, tak má plínky. Jsou to normální jednorázovky. Na pastvě samozřejmě ne. Péče už je o něj minimální. Spíš se s ním už jenom mazlíme a užíváme si to." Mimo ovce a psy se Tomáš na své farmě stará také o slepice, morčata, kozy, minihorse, osly a lamy, z jejichž drahocenné vlny plánuje manželka plést a také prodávat svetry.

Josef Maršálek žije se čtyřmi želvami Ninja

Také cukrář Josef Maršálek (41) je velkým milovníkem netypických domácích mazlíčků. Zásluhu má na tom mimo jiné jeho partner Petr Tejml (40), který vyučuje na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích na Katedře zootechnických věd Fakulty zemědělské a technologické. Ve své malebné usedlosti v obci Dubné tak společně chovají hned několik zvířátek, která byste v jižních Čechách nečekali.

"Máme zde čtyři želvy ostruhaté, sulcaty. Je to africký druh, který nezimuje. To byla důležitá podmínka u výběru želv. Nechtěli jsem evropské druhy, které jsou přes zimu v útlumu a spí, aktivní jsou pouze přes léto. Chtěli jsme takové, které budou aktivní po celý rok," pochlubil se nám Maršálek během naší návštěvy a u venkovního výběhu se nám pochlubil hned čtyřmi želvami Ninja – Leonardem, Michelangelem, Donatellem a Raphaelem. "Jsou to naši drobci, teď už jim bude osm let a váží kolem sedmi kilo."

A zatímco v létě si želvy hoví ve venkovním výběhu, v zimě se přesouvají do tepla obývacího pokoje, přímo pod televizi. "Ony jsou hlučné, protože chodí kolem plexiskla, kterým se neustále snaží projít," chytá se za hlavu cukrář. "Jsou velice mazlivé a nejvíce večer, když se chceme dívat na televizi a rozhodnou se chodit kolem toho plexiskla v obýváku. Dělají kravál do té míry, že Peťa chodí po bytě a třepe s nimi, aby přestaly," prozradil Maršálek. Mimo čtyři želvy ovšem v rodinném domě pánové chovají také dvě bílé kočky a partičku 150 speciálních morčat, přičemž některá z nich jsou raritní rasy – černá s červenýma očima.

Na fotografie všech netypických domácích mazlíčků našich celebrit se můžete podívat v bohaté fotogalerii.

Související články

Další články