Na zlínském zámku ožívá filipínská džungle i Malý princ

Eliška Podzimková už nespočetněkrát vystavovala nejen v Čechách, ale také v New Yorku nebo Madridu. Proto jsme moc rádi, že můžeme tvorbu této světově uznávané umělkyně představit také zlínskému publiku. Výstava SOPKA LES PRALES ve Zlíně zakončí svou pouť, půjde o její derniéru,” popsala ředitelka Živého Zlína Jana Kubáčová.

Interaktivní výstava SOPKA LES PRALES české animátorky, ilustrátorky a fotografky Elišky Podzimkové představí návštěvníkům průřez její bohatou tvorbou. V sálech zlínského zámku ožije tajuplná filipínská džungle a děti i dospělí se mohou těšit na obrázky z nového vydání Malého Prince autora Antoina de Saint-Exupéryho, kterého Eliška Podzimková připravovala na Islandu. Tento klasický titul obohatila kombinací fotografií a ilustrací. Pomocí mobilního telefonu nebo tabletu se také jednoduše dají rozpohybovat její grafiky inspirované filipínskými rostlinami a živočichy z ostrova Negros.


Tato umělkyně spolupracovala například s Jamiem Oliverem, americkým Vogue, nebo společností Hyundai. V tuzemsku se pak spojila s Tomášem Klusem, ilustrovala knížku Marie Doležalové a podílela se na vytvoření knižního vydání průvodce Honest Guide s Jankem Rubešem. Nově pracuje na projektu Tanzánie, který by měl spatřit světlo světa již na podzim tohoto roku.

MAG#art2friends