Ohnivá zrzka Martina Jindrová se již televizním divákům představila v seriálu Odznak Vysočina. Objevila se ale také ve webovém seriálu pro mladé TBH. Ve žhavé novince ztvárňuje mladou Soňu, která sáhne po návykových látkách proto, aby se mohla učit na velmi těžkou zkoušku ve škole. 

“Ve výsledku se mi to hrálo hezky, ale dlouho jsem hledala cestu, jak tu drogu vůbec ztvárňovat, protože nehrajeme lidi, kteří jsou na drogách dlouhodobě, ale dají si jen jednou, ale ten účinek jim zůstane. Snažila jsem se zachovat prvky té pervitinové vykroucenosti,” vysvětlila na tiskové konferenci Martina, jak k roli přistupovala. Prozradila také, že pro Českou televizi momentálně natáčí další minisérii Dcera národa a kromě toho bude v brzké době zkoušet také roli v divadle. 

Droga lásky slibuje odvážné scény

Světlovlasá Kristýna Jedličková v roli Emy si vyzkouší drogu lásky, a tak zážitky její postavy budou možná o něco méně děsivé, než jejích seriálových kolegů. Naopak se nevyhla natáčení odvážných scén, kterých má ze všech hrdinů seriálu asi nejvíce. Kromě herectví se věnuje příležitostně také fotomodelingu, pro který má pravděpodobně skvělé předpoklady v genech. Její sestra Marie Jedličková se totiž dostala do finále Miss Czech Republic, a tak je dost dobře možné, že o půvabných sestrách ještě v budoucnu uslyšíme. 

Poslední z trojlístku upoutá na první pohled svým exotickým vzhledem. Luciana Tomášová je sympatická brunetka s čokoládovýma očima a olivovým odstínem pleti, a tak patří mezi českými herečkami k nezaměnitelným a neokoukaným tvářím. Její postava Mel dostane v seriálu příležitost vyzkoušet drogu, která jí slibuje zmírnit příznaky ADHD, a tak budou její účinky velmi specifické. Pro Lucianu je to její vůbec první zkušenost před kamerou, a tak, jak přiznala pro novináře, pro ni bylo natáčení skutečnou výzvou. Na plac se ale brzy vrátí, pro Českou televizi totiž bude natáčet projekt Ochránce.

Zpěvačka si vyzkoušela herectví

Projekt je v současnosti velmi diskutovaný, protože se k problematice drogových závislostí staví poměrně netradičním a kontroverzně. “Seriál má mít určitý prevenční nádech, ale pokud chceme zaujmout mladou generaci, musí ji dílo bavit. Proto jsme zvolili námět hraného seriálu opisující žánrový syžet a fabuli superhrdinského filmu, momentálně nejpopulárnějšího žánru ve světě audiovize. Budeme se na drogy dívat jako na superschopnosti, protože brát například různý druh nakopáváku, abych se mohl přes noc učit, ze mě v podstatě dělá jakéhosi superhrdinu,” vysvětlil režisér seriálu Adam Sedlák, který se již skvěle uvedl filmem BANGER. 

V roli adiktoložky se představila zpěvačka Lenka Dusilová, která si svou odbočku k herectví velmi užila. “Hraju adiktoložku, profesorku Jensenovou, která vede velmi zapáleně svoje studenty, ale zároveň má problémy ve vztahu se svou dcerou,” popsala, co byla její úloha v novém projektu.

Související články