Česky

Česky

English

menu
zavřít

Strážníci Městské policie Zlín mají při prevenci kriminality novou pomocnici

22. 1. 2024

Aktuality

135

Strážníci Městské policie Zlín, kteří působí v oblasti prevence kriminality, mají od loňského podzimu významnou pomocnici. Tou je mladá fenka německého ovčáka Fleur z Dianinej záhrady. Pod vedením zkušeného kynologa, kterým je vedoucí Útvaru kynologické služby MP Zlín Roman Fojtík, je tak vůbec prvním čtyřnohým pomocníkem určeným pro přímý kontakt s dětmi a mládeží při jednotlivých vzdělávacích programech. Strážníci při nich navštěvují děti přímo ve školských zařízeních.

Cílem programu pro mateřské školy s názvem Bezpečí pro naše nejmenší je seznámit předškoláky s pravidly bezpečného chování a pohybu na veřejných místech. Děti se na besedách dozví jak se bezpečně chovat v silničním provozu, jaká základní pravidla dodržovat při kontaktu s neznámými lidmi, co udělat při nálezu infekčního materiálu nebo jak si počínat při kontaktu s cizím psem a dalšími zvířaty.

Pro žáky 5. ročníků základních škol je od tohoto školního roku připraven zbrusu nový program s názvem Pes není hračka. Tím strážníci reagují na stále se opakující incidenty z celé republiky i ze světa, kdy pes napadl dítě. Ne vždy se však jednalo o pokousání cizím psem, který se pohyboval na veřejném prostranství, ale v mnoha případech zranění způsobilo zvíře chované v rodině nebo známými. K některým útokům by však nemuselo vůbec dojít, pokud by rodiče dítěti vysvětlili, jak se k psům správně chovat. Cílem programu je proto seznámit děti s pravidly bezpečného chování při kontaktu s cizími psy a zvířaty. Protože řada dětí chodí své domácí miláčky venčit a často netuší, jaké jsou jejich povinnosti, je součástí programu také osvěta z oblasti platných předpisů, které upravují pravidla chovu psů ve Zlíně.

„Prevenci kriminality a úspěšnou realizaci jednotlivých programů považuji za velmi důležitou pro bezpečnost obyvatel našeho města. Věřím proto, že především našim nejmenším pomůže Fanynka poznat, že pes skutečně není hračka a jen vychovaný pes je bezpečný jak pro jeho chovatele, tak i pro jeho okolí,“ uvedl ředitel MP Zlín Milan Kladníček.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru