Hlavní obsah
Sport

Vánoční virózy za námi. Nastal čas otestovat dárky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lemmyu/www.pexels.com

V Česku je nadprůměrné množství aktivních lyžařů

Kde vyzkoušet nové lyže, když jedete z Prahy a nechcete moc daleko. Porovnání dvou víkendů.

Článek

Čekání na sníh

Před 2 lety jsem příteli odhalila krásu lyžování. Loni jsme strávili spoustu času v půjčovnách. Tak jsme se rozhodli pro nové vybavení. Vybráno jsme měli už v listopadu. Takže Vánoce byly vyřešené. Od té doby jsme se těšili a plánovali, jak budeme každý víkend objevovat nová ski střediska po Čechách a přilehlém okolí. Počasí ani zdraví nám kolem Vánoc nepřálo. V polovině ledna nastal den „D“.

Nepřepálit začátek

Hodinku a půl z Prahy na Monínec. Celý den lyžování pro dospělou osobu cca za 800 Kč. To bude na první zkoušku stačit. Za parkování se neplatí, a když využijete nákup skipasu online, můžete nějakou tu stovku ušetřit. Nervy si ale trošku pocucháte. Dva přístroje na výdej skipasů pořízených z tepla domova, nefungovaly. Hrozen lidí celkem trpělivě stále dokola přikládal svoje telefony a marně čekal na kartičku. My jsme se postavili do hodinové fronty, kde chtivé lyžaře obsluhovala jedna pokladní. A moc jí to nešlo. Reputaci si tento areál pozvedl jídelnou, kde bylo z čeho vybírat. Místo k sezení jsme našli a pošmákli jsme si. Kopec celkem fajn, lidí a dětí celkem dost.

Anketa

Dáváte přednost lyžovačce v Čechách nebo v zahraničí?
Mám radši Itálii nebo Rakousko, jsou tam lepší podmínky
0 %
Preferuji české hory, jsou pro mě dostupnější
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 0 čtenářů.

Přidej půlhodiny jízdy

Další víkend jsme vyrazili prubnout ty pravý hory. Volba padla na Janské Lázně. Z Prahy jsme cestu zvládli za 2 hodiny. Celkový dojem vylepšilo slunečné počasí. Cena za jednodenní lyžování vychází o 300 Kč více než ve středních Čechách. Skipas také pořídíte přes internet a bez problémů vyzvednete ve Skiosku. Když dorazíte včas, vyhnete se tlačenici na Černohorský expres. Kabina na Černou horu otvírá v půl deváté. Ostatní lanovky a vleky byly celý den bez čekání. Velkým zklamáním byla nabídka občerstvení. Předražený bufet s klobásou a smažákem. V teple jen pro pár vyvolených. Ostatní vyfasovali svůj žvanec pěkně do plastového nádobíčka a ven na mráz. Škoda.

Sorry, že mám rád hory. S připravenou svačinkou v batohu, u mě vyhrávají Janky. Nemusíte celý den brousit jeden stejný svah. Na vlek nečekáte. Čtyřsedačka nestudí na pozadí. Zřejmě lepší materiál. Malých dětí poskrovnu. Možná spíše využívají sáňkařskou dráhu, kterou je v některých částech areálu potřeba respektovat.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz