Jiří Fejgl
22. ledna 2024 • 12:35

Solbakken: lehkost i Rosického grif. Vidíte, že nevyrostl u nás, říká Polom

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
54
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé se ukázal, ihned zaujal. Markus Solbakken, posila do srdce sparťanské sestavy, za niž klub poslal do Norska více než 60 milionů korun, naznačil, že by mohlo (mělo) jít o smysluplnou investici. Proti Kodani odkroutil poločas ve středu zálohy s kolegou Qazimem Lacim a přispěl k výhře 2:0 nad osmifinalistou Ligy mistrů. Jak viděl posilu bývalý stoper Sparty Roman Polom a jak vypadly dvě letenské sestavy?



Hned na přelomu první a druhé minuty pomohl Tomáši Wiesnerovi k úniku z dánského napadání u rohového praporku precizní narážečkou. Markus Solbakken využil pětačtyřicet minut k tomu, aby minimálně navnadil přes jedenáct tisíc fanoušků na tribunách k toužebnému očekávání.

Ukázal, že umí. Že má elegantní pohyb, je technicky na výši, předvedl i vlastnost, kterou při tiskové konferenci na začátku přípravy zmínil sportovní ředitel Tomáš Rosický, sám exkluzivní představitel této dovednosti.

„Byl to jeho první zápas, hodně se trénuje. Přesto bylo od prvního dotyku cítit, že to je hráč s velkým H,“ nešetřil pochvalou Roman Polom, bývalý stoper mančaftu z Letné. „Poznáte, že to není hráč, který

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
54

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud