Když coby začínající herec získal angažmá v Divadle Na Vinohradech, velmi zásadně to ovlivnilo jeho další život. Tehdy totiž neměl kde bydlet, a tak se ho ujala kolegyně Jiřina Švorcová, která se ihned rozhodla jeho bytovou situaci začít řešit. Zeptala se proto své známé, hlasatelky Kamily Moučkové, jestli by Jiřího Zahajského nemohla na čas ubytovat. 

“Předtím u mě Jiřina bydlela, protože rekonstruovala půdní byt. Když mi dohodila podnájemníka, tak jsem jí řekla, ať mu dá svoje klíče. Netušila jsem, že u mě Jirka zůstane natrvalo,” zavzpomínala Moučková po letech na seznámení s mužem, do kterého se nedlouho poté zamilovala. 

Dítě jim podruhé osud nenadělil

Do mladšího muže se Kamila Moučková zakoukala a oblíbily si ho také její tři děti, kterým byl skvělým vzorem, přestože se je nikdy nesnažil vychovávat. Spíše jim laskavě ukazoval svůj pohled na svět, což bylo právě to, čeho si na něm jeho nová rodina velmi cenila. 

Jiří Zahajský si velmi přál se svou partnerkou mít společného potomka. Po nějaké době Kamila skutečně otěhotněla, tehdy ale byla pracovně velmi vytížená, a tak raději podstoupila interrupci. “Nedokázala jsem si představit, že bych měla čtvrté dítě. Jiří to respektoval. Řekl, že těhotenství je výlučně věc ženy, a já jsem doufala, že někdy ještě budeme mít další příležitost,” promluvila Kamila Moučková o smutném životním okamžiku. Znovu již ale nikdy neotěhotněla. 

Po roce 1968, kdy Kamila Moučková upadla v nemilost a přišla o práci, si dvojice pořídila chalupu na Kokořínsku, kterou společně rekonstruovala a tak utíkala od problémů v každodenním životě, ve kterém Moučková musela vykonávat podřadné práce a Zahajskému hrozilo, že se problémy snesou i na jeho hlavu. Protože byl ale velmi poctivý a rovný, nikdy necouvl a kvůli lásce svou kariéru bez okolků riskoval. 

Útěk s Janou Brejchovou jí zlomil srdce

Právě proto veřejnost v devadesátých letech překvapilo, že se Jiří Zahajský zamiloval do herečky Jany Brejchové a toto poblouznění bylo natolik silné, že Kamilu Moučkovou opustil. Ta rozpad vztahu nesla velmi těžko, protože Brejchovou do té doby považovala za kamarádku. Trvalo jí prý přes pět let, než se s rozchodem dokázala popasovat. Nejvíce ji trápilo, že si Zahajského nová partnerka nyní užívá chalupu na Kokořínsku, kterou s bývalým přítelem roky rekonstruovala. 

Janu Brejchovou si sice Jiří Zahajský vzal, nicméně se ze své lásky neradovali příliš dlouho. Herec totiž onemocněl rakovinou prostaty a v roce 2007 zemřel. Jen krátce poté Jana Brejchová chalupu, která byla v minulosti předmětem sváru s Kamilou Moučkovou, prodala.

Související články