Hlavní obsah

Oslav v Ronaldově stylu na Letné přibývá. Sparťanský tank vzbudil zájem v zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nosí na dresu stejné číslo jako slavný CR7. Snad i proto se v něm vzhlédl. Góly slaví ve stylu Cristiana Ronalda. Jak loni Victor Olatunji skončil, tak letos začal. Nigerijský útočník se postaral nejen o poslední gól fotbalové Sparty ve starém roce, ale také hned o první trefu v roce novém. O stabilní místo v sestavě přitom letní posila z Liberce stále jen bojuje.

Sparta v repríze pohárového dramatu porazila Kodaň. Sestřih přípravného zápasuVideo: Sport.cz

 
Článek

Umí se vřítit do volného prostoru jako tank. A pak tvrdě zakončit. Tak jako v sobotu proti FC Kodaň (2:0), když po Laciho přesné přihrávce otevřel skóre přípravného utkání.

„Bylo to fantastické. Jsem moc rád, že jsem mohl skórovat, navíc znovu proti Kodani. Mám zároveň radost za celý tým, jelikož výhra je další motivací k pokračování v tvrdé práci. Vstřelil jsem první gól roku 2024, z čehož mám osobně velkou radost, a opět do sítě Kodaně,“ pochvaloval si 24letý Victor Olatunji v rozhovoru pro klubovou televizi.

Poukazoval samozřejmě na letní pohárové drama s Kodaní, které vstřelil svůj první gól v rudém dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Victor Olatunji ze Sparty Praha oslavuje ve stylu Cristiana Ronalda vítězný gól na 2:1 během utkání 19. kola Fortuna ligy s FK Teplice.

„Neřekl bych, že mám oblíbeného soupeře. Mým úkolem je dávat góly nehledě na to, proti komu hrajeme, a pomoci tak týmu. Je však pravda, že zatím v každém utkání proti Kodani jsem se prosadil,“ culí se.

V lize stihl Olí, jak mu v kabině říkají, na podzim odehrát 441 minut ve 14 zápasech. Připsal si v nich dva góly a jednu asistenci. Klíčová byla jeho prosincová trefa proti Teplicím. Sparta hrála prakticky celý zápas o deseti, právě Olatunji pak v 90. minutě završil vítězný obrat na 2:1, takže obhájce titulu se mohl spokojeně uložit ke krátkému zimnímu spánku…

Rozhodčí odřídili zápas s kamerou BodyCam. Jdeme správným směrem, fotbal posouváme dál, chválil si Ladislav SzikszayVideo: Sport.cz

„Victor je obecně v pohodě. Je to profesionál, takže chápe, že rotace v tak velkém klubu je běžná. Ví, že góly dávat umí, chce samozřejmě hrát co nejvíc. Věřím, že pokud dostane víc času na hřišti, také gólů přibyde,“ říká Filip Zíka z agentury Global Sports, která Olatunjiho na českém území zastupuje.

„Ačkoliv toho tolik neodehrál, některé zahraniční kluby už se nás na něj vyptávají ohledně jara, případně pak léta,“ prozrazuje agent.

Jít by mělo o více klubů z Turecka, pozorovatelé jsou i z Francie. Samozřejmě jim neuniklo už jen to, že právě urostlý Nigerijec postrčil Spartu do Evropské ligy. Tři minuty před koncem odvety s Dinamem Záhřeb vstřelil postupový gól na 4:1.

„Victor je pohárový specialista. Teď je výzva Galatasaray. Kdyby se trefil i proti němu, znělo by to,“ přál by si agent.

Sparta má po zimním příchodu Albánce Indrita Tuciho mix různých typů útočníků. Urostlé postavy Olatunjiho ražení jsou teď v Turecku či Francii nejžádanější.

„Útočník nemusí být ani tolik rychlý. V módě jsou urostlí Afričané, něco jako plzeňský Durosinmi, prostě silná devítka,“ přikyvuje Filip Zíka.

To všechno je hudba budoucnosti. Olatunji teď má především práci ve Spartě, s níž v pondělí odletěl na soustředění do Marbelly.

„Musím říct, že v Praze mi je teď docela zima. Jsme ale profesionálové. Momentálně se intenzivně připravujeme na ligové jaro a řekl bych, že máme dobře našlápnuto, abychom byli úspěšní. Do Španělska se těším nejen za teplem, ale také za kvalitními soupeři,“ řekl před odletem.

V létě ztratil hodně času. Před přestupem do Sparty se přesunul z Nigérie na Kypr, kde dříve působil, a čekal tam na vyřízení schengenských víz, aby mohl nadále působit v České republice. Teď je s mužstvem od začátku přípravy, což by se na jeho jarních výkonech mělo projevit.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.