Patrik Kincl prozradil, kdy mu vyprší smlouva s Oktagonem a co plánuje po ukončení kariéry

Patrik Kincl prozradil, kdy mu vyprší smlouva s Oktagonem a co plánuje po ukončení kariéry Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Šampion střední váhy se pomalu chystá na vyjednávání s Oktagonem ohledně nového kontraktu. Na stole je však i nabídka od konkurence.

Patrik Kincl kvůli zlomené očnici na konci loňského roku přišel o zápas Vlastem Čepem, do duelu za něj zaskakoval houževnatý bijec Piotr Wawrzyniak. A jelikož na něj „El Chapo“ nestačil, stal se novým právoplatným vyzyvatelem, s nímž se Kincl utká v rámci své další obhajoby.

Kincla nicméně nijak netrápí, že přišel o možnost změřit síly s Čepem, a to především kvůli jízlivým komentářům ze strany veřejnosti. „Zaznamenával jsem, že je to pro mě jednoduchý soupeř. A možná by to v zápase tak i vypadalo a já bych to pak musel poslouchat. Dalo by se říct, že ho Wawrzyniak přejel, vyhrál před limitem, Wawrzyniakovi to rozhodně zvedlo kredit. Takže až ho porazím, bude to OK i pro lidi,“ vysvětlil během rozhovoru pro The King’s Show.

View this post on Instagram

A post shared by Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Následně přiznal, že byl nemile překvapen tím, jak Vlasto bojoval na zemi. Původně se přitom připravoval právě na Kincla, který je v grapplingu a wrestlingu velmi dobrý. Ten je tedy nakonec rád, že se místo něj utká s šampionem organizace Babilon. „Za mě tam měl moc velké díry… Takže Polák je určitě komplexnější, divácky to asi také bude atraktivnější zápas.“

Šampion střední váhy prozradil, že mu v kontraktu s Oktagonem zbývají poslední dva zápasy. Oba ovšem možná ani nestihne, jelikož smlouva vyprší už v červnu. Pomalu se tedy chystá na vyjednávání. Kromě Oktagonu po něm pokukuje také organizace KSW, která v poslední době podepsala celou řadu tuzemských bojovníků. S ní už komunikoval na loňském turnaji v Třinci. „První na řadě bude Oktagon, jestli se nedomluvíme a neplácneme si, můžeme se bavit spolu,“ parafrázoval svou odpověď pro zástupce KSW.

Kincl si však zároveň moc dobře uvědomuje, že aktivní zápasnická kariéra nepotrvá věčně. Budoucnost vidí v trenéřině. „Rozhodně, směřuju tam. S tím, jak jde svět víc do háje a v jaké žijeme digitální době… K nám chodí produkty dnešního života, kdy se rodiče dětem tolik nevěnují, protože kolikrát ani nemůžou. Jsou od rána do večera v práci, makají, aby měli na jídlo a složenky, a jsou rádi, že si večer hrcnou na gauč, protože toho mají plné brýle. Ale ta děcka v tom trpí.“

V této souvislosti dodal, že škola dětem v tomto ohledu také nic moc nedá, o to víc se pak s nimi musí pracovat. „Mají problém udělat kotrmelec,“ postěžoval si. „Takže to je má vize do budoucna.“ Své bohaté zkušenosti samozřejmě hodlá předávat také profesionálům, s nimi však dle jeho názoru ve výsledku není tolik práce, jelikož už vědí, co se po nich chce. „Tomuhle se člověk bude muset víc věnovat, ale zase z toho bude mít radost, protože bude vědět, že jim dává něco do života,“ řekl s tím, že by u svěřenců rád probudil přesvědčení, že je sport důležitou součástí jejich života.

Zdroje:  The King’s Show –⁠ YouTube

Nejnovější články