Víta Starého z Mandrage připravili známí o peníze. Po pobytu v léčebně si našel práci i holku

Zpěvák zaniklé skupiny Mandrage Vít Starý, který 23. ledna oslavil 35. narozeniny, zažil drsný pád na dno. Na vrcholu slávy propadl drogám, skončil v léčebně a stáhl se do ústraní. Navíc bojoval s cukrovkou. Jak se mu dnes daří?

Zpěvák skupiny Mandrage Vít Starý byl hvězdou, vydělával velké peníze a dívky po něm šílely. Slávu ovšem neunesl a doplatil na svůj neřízený bohémský způsob života. Měl cukrovku, kterou neléčil, a následně propadl drogám. Výsledkem byl rozpad kapely. Žádosti o rozhovory sice odmítá, redakci CNN Prima NEWS se však podařilo zkontaktovat jednoho z jeho přátel, který nám prozradil, jak na tom momentálně je.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drsné praktiky v českém šoubyznysu za totality. Vládl Ladislav Štaidl, který měl největší páky. Zpěváci a zpěvačky se kradli

Dlouhodobě se ničil. Konec kapely se čekal už dříve

Zpěvák se po tomto turbulentním období stáhl do ústraní a absolvoval léčení, které ho mělo zbavit závislosti. V médiích se následně začaly objevovat zprávy o tom, že kvůli zanedbané léčbě cukrovky mu museli lékaři amputovat nohu.

„O tu nohu, jak se psalo, nepřišel, ale musí se strašně moc hlídat. Držet životosprávu. S tou jeho cukrovkou to není žádná sranda. On ji dlouho neléčil, kašlal na to a ničil se... Měl hodně divoké období. Že Mandrage přes jeho problémy vydržely tak dlouho, je v podstatě zázrak. Konec se čekal daleko dřív. Poslední roky v kapele nebyly vůbec hezké. Bylo tam toho ale víc. Víťovi se třeba nelíbilo směřování kapely, některé písničky, co napsal Pepa Bolan, mu byly proti srsti,“ popsal Víťův kamarád, který si přál zůstat v anonymitě.

Rádoby kamarádi z něj vytahali peníze. Zpátky nic nedostal

Ve své nejslavnější době prý Starý spoustu peněz prohýřil. „Když byl na výsluní, tak se kolem něj motaly pofidérní existence, rádoby kamarádi. Půjčovali si nebo spíš tahali od něj peníze, které mu už nikdy nevrátili. A nebylo to rozhodně málo. Jakmile se pak dostal do sraček on, vykašlali se na něj,“ uvedl náš zdroj.

Víťa Starý je podle něj z nejhoršího venku.  „S pomocí rodiny se dal dohromady. Především díky své mamce, která za ním vždycky stála. Je v pohodě, pracuje v divadle, kde dělá takového kulisáka, prostě všechno, co je zrovna potřeba. Skládá písničky, staví novou kapelu a maluje. Našel si i holku a má spokojený vztah. Do hospody už skoro vůbec nechodí,“ prozradil ještě Víťův kamarád.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fotbalista David Limberský bydlí v luxusu. Fitness, bazén i pivní sklípek se saunou. Nahlédněte do jeho soukromí

Tagy: