QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prezident České republiky Petr Pavel dorazil do Plzně – FOTKY, VIDEO

23.01.2024 10:33     23.01.2024 12:14

Na návštěvu Plzeňského kraje se vydal prezident Petr Pavel se svojí chotí Evou Pavlovou. První zastávka na jejich dvoudenní cestě byla v Plzeňském Prazdroji.

Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP
Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAPPetr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (3)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (2)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (5)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (4)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (6)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (7)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (9)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (8)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (10)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (11)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (12)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (13)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAPPetr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (1)Petr Pavel_Plzeňský Prazdroj_0124_QAP (14)Petr Pavel_0124_FOTO Plzeňský kraj

Petr Pavel má od úterý 23. do 24. ledna 2024 naplánovaný pestrý program, který ho zavede z Plzně na Tachovsko, Domažlicko, dokonce i na Šumavu.

Jeho první kroky vedly do Plzeňského Prazdroje. Manželský pár přivítal Václav Berka, emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje a Dragoș Constantinescu, generální ředitel Plzeňského Prazdroje. Emeritní vrchní sládek prezidentskému páru pověděl několik slov o pivovaru a následně mu představil speciální motorku v barvách Prazdroje.

Prezident České republiky ani chvilku neváhal a na motorku nasedl. Podívejte se na naše video:

Po prohlídce pivovaru se prezident přemístil na krajský úřad, kde ho přivítal hejtman Rudolf Špoták. Krátce poté prezident debatoval se členy Rady kraje, zastupitelstva, předsedy Výborů Zastupitelstva PK a dalšími volenými zástupci.

Debatovalo se o aktuálních tématech, jako je například migrace, přeshraniční spolupráce, zaměstnávání cizinců, problémy s pracovními agenturami, odliv pracovních sil do Německa, dostupnost zdravotní péče, nedostatek lékařů a pediatrů a dalšího zdravotnického personálu, problémy úhradové vyhlášky, problémy ve vzdělávání dětí a mládeže, udělování akreditací soukromým školám anebo problémy související s neexistencí zákona o cestovním ruchu.

Foto zdroj Plzeňský kraj

Po debatě čekal prezidentský pár oběd s hejtmanem Plzeňského kraje a jeho partnerkou. Poté společně vystoupili na tiskové konferenci. Psali jsme ZDE.

Odpoledne se vydal prezident na návštěvu Odboru letecké záchranné služby a urgentní medicíny AČR na letišti Plzeň – Líně, odtud se přesune na Tachovsko.

Ve Stříbře pak prezident navštíví hornický skanzen. Poslední bod úterního programu je debata s občany v KD Stříbro.

Ve středu 24. ledna bude prezidentský pár pokračovat na Domažlicko, tam navštíví firmu Lintech a Vyšší odbornou školu, Obchodní akademii a Střední zdravotnickou školu, Domažlice, kde se zúčastní debaty se studenty. Poté je naplánován oběd se starosty obcí.

Odpolední program prezidenta republiky se odehraje na Šumavě, kde se setká s vedením Národního parku Šumava a starosty okolních obcí. Pokud bude počasí přát, je naplánovaná procházka k vlčímu výběhu.

Návštěva Petra Pavla v Plzeňském kraji bude zakončena v NP Šumava Srní.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT