Hlavní obsah

Nový útočník pro Leverkusen? Logický krok, říká expert. Posila míří ze Španělska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistě výsledkově si v Leverkusenu mnou ruce. Bayer v aktuální sezoně ještě neprohrál, vede bundesligu, v pohodě postoupil do jarní části Evropské ligy a je ve hře i v domácím poháru. Vedení ale musí v zimě vyřešit otázku ohledně hrotového útočníka, aktuálně má k dispozici jen Patrika Schicka. Přijít by mohl z Betisu Borja Iglesias, jenž se ale v tomto ročníku v rámci La Ligy zatím netrefil.

Foto: Leonhard Simon, Reuters

Patrik Schick se v zápase s Augsburgem střelecky neprosadil (archivní snímek)

Článek

Ofenzivu Leverkusenu na podzim táhnul nigerijský forvard Victor Boniface. Napříč všemi soutěžemi se trefil šestnáctkrát a přidal osm asistencí. Jenže v lednu přišla špatná zpráva. Boniface se před Africkým pohárem národů zranil a chybět bude týdny, možná měsíce.

Trenérovi Xabimu Alonsovi najednou zůstal jediný typický hrotový útočník, naopak uzdravený Patrik Schick. K němu ještě Adam Hložek či Amine Adli, ale ani jeden z nich není čistokrevná devítka.

„Uvidíme, jestli Leverkusen zareaguje a doplní kádr. Předpokládá se, že Boniface naskočí někdy během dubna a samozřejmě nevíte, v jaké bude formě. Aniž bych chtěl něco přivolávat, tak pokud by Patrik Schick z nějakého důvodu chyběl, nebudou mít typickou náhradu,“ říká trenér a někdejší hráč Hamburku David Jarolím, jenž pro Sport.cz pravidelně dění v bundeslize glosuje.

Sportovní ředitel Leverkusenu Simon Rolfes v minulých dnech několikrát potvrdil, že vedení Bayeru hledá řešení, které bude nejlepší i s ohledem na vytížení, kvalitu i pohodu v kabině.

„Náš týmový duch je důležitým faktorem. Proto by to musel být hráč, který nám přinese jak sportovní kvalitu, tak nerozproudí nevoli v kádru. Díváme se pozorně a určitě nepřivedeme někoho bez důkladného prověření,“ řekl Rolfes webu Transfermakrt.com.

Padají hlavně dvě jména. V hledáčku Leverkusenu se objevil Moise Kean z Juventusu, ale tento přesun je spíše nepravděpodobný. Kean má mít namířeno do Atlética Madrid.

Nejžhavějším kandidátem tak je španělský útočník z Betisu Borja Iglesias. Ze základní skupiny Evropské ligy si ho pamatují například fotbalisté Sparty. Pozoruhodná je především jeho střelecká „forma“. V La Lize se zatím neprosadil, jednou se trefil právě v Evropské lize a jednou v poháru. Jaký to rozdíl oproti minulým sezonám. V té minulé zapsal celkem 15 branek, předtím 19 a v ročníku 2020/2021 slušných 13.

„Těžká volba. Navíc si musí říct, jestli ho přivést na hostování, nebo přestup. Je mu už 31 let, Boniface a Schick mají dlouhodobé smlouvy. Asi by ale bylo angažování dalšího útočníka logickým krokem, v Leverkusenu nemohou při tak velkém vytížení spoléhat jen na jednoho hroťáka,“ vysvětluje Jarolím.

Je potřeba si uvědomit, že není lehké sehnat hráče, který má na jednu stranu dostatek kvality, je dostupný už v zimě a přesune se do Leverkusenu s vyhlídkou, že bude nejspíše útočníkem číslo dva a po návratu Boniface možná tři.

„Pro Borju by to nemělo být překážkou. Ani v Betisu aktuálně tolik nenastupuje. Jediný háček je v tom, že Betis chce útočníka prodat, Bayer však usiluje o hostování, maximálně s opcí,“ píší novináři z německého webu Kicker.de. Jasno by mělo být během následujících dní.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články