Mistři zastavárny v slzách! Rick Harrison přišel o milovaného syna, předávkoval se!

Rick Harrison se synem Adamem

Autor: Libor Frýdl

23. ledna 2024 21:19

Americký obchodník a televizní osobnost z pořadu "Mistři zastavárny" Richard Kevin Harrison (58) přišel o svého milovaného syna. Devětatřicetiletý Adam zemřel na předávkování nebezpečným fentanylem, známým také jako "zombie droga".

Podle informací serveru TMZ Adam podlehl předávkování touto extrémně silnou drogou. Harrison, známá televizní osobnost a majitel zastavárny, potvrdil, že jeho syn zemřel na předávkování fentanylem.

Tělo Adama bylo nalezeno v pátek 19. ledna. Rodina vydala prohlášení, v němž vyjádřila hluboký smutek a žádala o soukromí v době, kdy truchlí nad ztrátou svého blízkého.

Tato látka, známá jako "zombie droga", se stala příčinou mnoha úmrtí v USA, kde je její užívání velmi rozšířené. Harrison v rozhovoru s TMZ vyzval k vážnému přístupu k fentanylové krizi v zemi a zdůraznil, že tato hrozba neustále roste, přičemž není vynakládáno dostatečné úsilí na řešení tohoto problému.

Fentanyl, označovaný též jako "zombie droga", je extrémně silný opioid, který je přibližně padesátkrát silnější než heroin a až stokrát silnější než morfin. Na syntetické opioidy, včetně fentanylu, denně zemře v USA podle informací Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) více než 150 lidí.

Často se této látce přezdívá "zombie droga" kvůli charakteristickým účinkům, při nichž lidé po požití ztrácejí schopnost pohybu a mohou zůstávat ve zvláštních pozicích po několik hodin. 

Témata: Rick Harrison