Jiří Fejgl
24. ledna 2024 • 12:30

Útočníci velké čtyřky: Sparta ve formě, překvapení Tecl i nový model Plzně

Autor: Jiří Fejgl, inf
Vstoupit do diskuse
6
  • Video se připravuje ...

    Útočníky shání každý, ty největší kluby nevyjímaje. Přitom šéfové Sparty i Slavie stvořili ve svých kádrech drsnou konkurenci. Další kluby z velké čtyřky, Plzeň s Baníkem, jsou počtově níže, přesto i oni hlásí kvalitu mezi střelci. Jak našlapané útočné vazby mají necelé tři týdny před startem jarní části ligy nejsledovanější mančafty? Pro zobrazení statistik hráčů se přihlaste, nebo zdarma registrujte na iSport.cz, získáte tím přístup do diskuzí i k výsledkům anket.

  • Baník

    Pravděpodobně bude dál využívat systém s jedním hrotem a třemi hráči pod ním, varianta je i na dvě věže vepředu a desítkou pod nimi, což trenér Hapal vyzkoušel proti Vyškovu. Potíží je, že první tři zápasy bude chybět Abdullahi Tanko, který byl vyloučen v posledním zápase se Slavií. Variantou však jsou i dvě věže vpředu a jeden podhrot. Konkurenci zvýšil příchod Quadriho Adedirana z Českých Budějovic na hostování.

  • Plzeň

    Trenér Koubek používá víc způsobů. Dvě věže Tomáše Chorého s Rafiem Durosinmim, případně jednoho vysokého hroťáka a pod ním dva běhavé podhroty. V zimní přípravě driluje třetí model se třemi útočníky. Potíží však může být protahující se absence Rafia Durosinmiho. Zdálo se, že se rychle zotaví po zranění kolena, ale nakonec podle všeho bude muset absolvovat další operaci.

  • Slavia

    „Sešívaní“ vyzkoušeli během přípravy sestavu s jedním hrotem a dvěma křídly i s dvěma útočníky a podhrotem. Dbá se na variabilitu, aby hráči mohli naskočit na více postů. Na začátku přípavy velmi dobře vypadá křídelník Boluwatife Ogungbayi, jenž by si pro sebe mohl uzmout pozici na levé straně. Překvapivě hodně času zatím odehrál Stanislav Tecl, v přípravě naskočil dvakrát, stejný počet utkání odehrál v lize za celý podzim.

  • Sparta

    Mistr se bude i dál držet útočné formace se dvěma křídly a jedním hrotem. Kouč Brian Priske od této varianty prakticky nikdy neustupuje, jinou vyzkoušel jen ve druhém poločase zápasu Evropské ligy na stadionu Glasgow Rangers (1:2). Přesto se změna udála, Jan Kuchta se z vyložené hrotové pozici posunul mírně dozadu, využívá své schopnosti rozehrávky, často hraje spíše jako klasická desítka. Uvidí se, zda může být ohroženo ideální složení, v němž Kuchtu doplňují křídelníci Lukáš Haraslín a Veljko Birmančvič.

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud