„Těším se na to a zároveň se toho bojím,“ říká Thomas o svém ambiciózním plánu. „Opravdu jsem se chtěl na Giro vrátit a pořádně si zazávodit. A loni jsem na startu Tour nebyl, takže to pro mě byla logická volba.“ Thomas Giro a Tour jel v jedné sezoně pouze jednou, v roce 2017 však vzdal oba závody kvůli pádům.

„Profesionálním cyklistou jsem už 18 let a teď zkusím něco nového. Díky tomu mám motivaci vstát ráno z postele. Určitě to bude výzva, ale v týmu ví, jak na to, a je tam také dost kluků, kteří jeli Tour a Vueltu v jedné sezoně. Většinou jezdím jen jednu Grand Tour a období mezi Girem a Tour bude klíčové. A po Tour vás navíc čeká olympiáda,“ pokračuje Thomas.

"Jede Pog a bude tam spousta dalších dobrých jezdců na celkové pořadí 

20170704TDF8179-A.S.O._Pauline_Ballet.jpg

Letos ještě závodit nezačal, zatím je na soustředění na Tenerife. A připravuje se na Kolem Algarve, kde jeho 18. profesionální sezona začne. Poté se chystá Okolo Katalánska a ve Španělsku zůstane i poté, vyrazí na vysokohorské soustředění v Sierra Nevadě. Před Girem stihne také horský etapový závod Tour of the Alps. Po Giru pojede až Tour de France a počítá také s Olympijskými hrami, pokud bude nominován.

Thomas je v posledních letech nejlepším závodníkem týmu Ineos Grenadiers na třítýdenních závodech. V roce 2018 vyhrál Tour de France, o rok později skončil druhý, v roce 2022 třetí a loni byl druhý na Giro d'Italia. Nastoupil na 19 Grand Tours, z nichž nedokončil pouze tři.