Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Kitagučiová v mediálním obležení. V Domažlicích dostala pamětní medaili, japonští novináři jí byli v patách

Mistryně světa v hodu oštěpem Haruka Kitagučiová převzala pamětní medaili města Domažlice, a to za nebývalého zájmu médií. Kromě ČT u toho bylo pět japonských televizních štábů a ještě více píšících novinářů.

Je nám líto, video expirovalo.
Haruka Kitagučiová dostala v Domažlicích pamětní medaili

V létě se Kitagučiová stala mistryní světa a o měsíc později vyhrála Diamantovou ligu. V Japonsku patří mezi sportovní hvězdy a tamní média se jí věnují, a to nejen v její domovině.

"Věřím, že uspěje na olympijských hrách v Paříži a o rok později na mistrovství světa v Tokiu. Chci vědět, jak žije, kde trénuje, a proto jsem přiletěl z Tokia," uvedl novinář Monthly Athletics Hiroši Mukae.

Kromě pěti televizních štábů dorazilo do Domažlic ještě dalších sedm zástupců tištěných médiích a jejich fotografové. Celkem dvacet lidí sledovalo každý krok i slovo japonské oštěpařky. Zájem předčil očekávání.

"Přijedu do tunelu a hodně lidí tam je, tak surprise," poznamenala věčně usměvavá Kitagučiová.

"Jdeme z penzionu a Japonci jdou za námi až na kafe… Zvláštní," popisovala nevšední zážitky tréninková kolegyně a mistryně České republiky Petra Sičaková.

Novináři si nenechali ujít ani slavnostní předání pamětní medaile za propagaci města. I ta je pro Kitagučiovou hnacím motorem.

"Je to závazek i pro mě. Už tomu trošku rozumíme, že ten sport nás někam táhne po světě a že můžeme tu domovinu proslavit," dodal trenér David Sekerák.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články