Hlavní obsah

Stalo se něco extrémního, říká Hnilička o Varaďově vyhazovu. Proč před kamery nepřišel pardubický majitel?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už je to víc než týden, co Petr Dědek na síti X vyťukal zprávu, že v Pardubicích ukončili smlouvu s Václavem Varaďou a že „život jde dál“. Nicméně i když Dynamo pod jeho nástupcem Markem Zadinou zatím šlape, je jasné, že téma stále rezonuje a bylo také součástí pořadu Příklep. „Muselo se stát něco extrémního. Venca tam přišel s pověstí, že s sebou táhne tým lidí a je naprosto striktní ve svých názorech. Nepřichází v úvahu, že pan Dědek (majitel Dynama) nevěděl, jak Venca pracuje,“ míní bývalý špičkový brankář Milan Hnilička.

Milan Hnilička o překvapivém konci Václava Varadi v PardubicíchVideo: Sport.cz

 
Článek

Hnilička v Příklepu hledal spíše diplomatická slova. „Nejsme uvnitř organizace, tak budeme spekulovat, co se tam mohlo stát. Venca je tvrdý profík, je tvrdý na sebe i na hráče. Byl to překvapivý konec pro všechny, když hrajete nahoře, máte úspěchy a slyšíte spoustu superlativů na svou hru,“ vykládal Hnilička. „Ale i Venca věděl, do jaké organizace jde, že majitel je velmi aktivní. Že nesedí jen ve VIPu, ale vstupuje do kabiny, s čímž mají trenéři problémy.“

Aby pořad Příklep nebyl v tomto tématu „o nás, bez nás“, připomněl šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr, že Petr Dědek dostal před televizní kamery pozvánku. Tu minulý pátek přijal, po víkendu však změnil názor.

„Rozmyslel si to s odůvodněním, že už nehodlá snášet hnojomety některých novinářů, které padají na Dynamo. Já mohu za Sport.cz říct, že my jsme žádné hnojomety nepouštěli, takže nerozumím, proč tu účast odvolal,“ uvedl Kézr.

Ten zároveň říká, že Pardubice podle něj předčasně ztratily trpělivost. „Pod dojmem některých lidí a jejich reakcí z okolí pardubického klubu tu trpělivost ztratil Petr Dědek. S Václavem Varaďou musíte trpělivost mít, stačí se podívat na jeho začátky v Třinci. Trpělivost měli a vrátilo se jim to v podobě titulů. Varaďa si nenechá do moc věcí mluvit, ale s tím ho Pardubice přece braly. Vždyť se říkalo, že chtějí Varaďovu koncepci a po osmi měsících se jim nelíbí? Renomé organizace, jak se chová, jak postupuje, mě zneklidňuje. Nicméně důsledky ukáže play off,“ řekl Kézr.

S tím souhlasí i Hnilička. „Výkonnost týmu nemusí jít dolů.“

Dojdou tedy Pardubice i přes tuto „kauzu“ až k titulu?

Reklama