„Za takové kraviny přece nebudu platit,“ hájil krádež zboží mladý zloděj

Foto: Městská policie Zlín
ZLÍN – Třiadvacetiletý muž se v neděli večer vydal do supermarketu v centru Zlína a do vedlejší provozovny, aby zde ukradl zboží za téměř dva a půl tisíce korun. Když byl dopaden, své protiprávní jednání odůvodnil přivolaným strážníkům dost netradičně.

neděli krátce po šesté hodině večer přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení o dopadení zákazníka, který se pokusil odcizit různé druhy zboží,“ informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Do provozovny tak vzápětí zamířila nejbližší motorizovaná hlídka, která zjistila, že se jedná o třiadvacetiletého muže z okresu Vsetín, který se pokusil odcizit věci v hodnotě necelé tisícikoruny.

To učinil tak, že na samoobslužné pokladně namarkoval pouze část nákupu a další věci již ukládal mimo kontrolní váhu. Když se jej hlídka dotázala na motivaci k takovému jednání, dostalo se jí bezelstné odpovědi, že za takové „kraviny“ přece nebude platit,“ pokračoval Janík.

Strážníci poté začali pátrat po původu tří nových mikin, které měl dotyčný u sebe. Netrvalo dlouho a bylo zjištěno, že ani za tyto mladý muž nezaplatil.

V blízké prodejně módního zboží potvrdili, že dvě z nich si povedený filuta nacpal ve zkušební kabince rovnou do batohu a třetí si oblékl na sebe. Než pak stačily prodavačky zalarmovat pracovníka ostrahy, byl zloděj i s mikinami fuč a způsobil tak škodu za 1 500 korun,“ zmínil Pavel Janík.

Odcizené zboží se v obou případech vrátilo do prodejen a přistižený zloděj odešel bez něj, zato však lehčí o 5 000 korun, které zaplatil jako pokutu za přestupek proti majetku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x