26. ledna 2024 • 22:15

Dynamo zvládlo šlágr, prohry Sparty i Kladna. Brno předvedlo skvělý obrat

Autor: ČTK, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubičtí hokejisté navýšili náskok na čele extraligové tabulky na osm bodů, když ve 40. kole porazili Litvínov 3:1. Zato Sparta prohrála třetí zápas v řadě. Kometa předvedla na domácím ledě povedený závěr zápasu, když nakonec v prodloužení porazila Hradec Králové 3:2. Tři body zapsali hráči Liberce a Třince. Naopak Kladno pokračuje v černé sérii, když na domácím ledě prohrálo s Olomoucí.



Kladno natáhlo černou sérii

Hráči Kladna podlehli doma Olomouci 2:3, připsali si desátou porážku za sebou a na třináctou Mladou Boleslav stále ztrácejí pět bodů se třemi zápasy k dobru. Hanáci se po čtvrté výhře z posledních šesti zápasů posunuli z 10. na 9. místo.

Duel začal oproti stanovenému začátku v 18:00 až o čtvrt hodiny později, kvůli pozdnímu příjezdu olomouckého týmu po problémech na dálnici.

Do první šance se dostal ve druhé minutě domácí Frolík, který se natlačil před Konráda, ale bekhendem jej nepřekonal. Potom prověřil olomouckého gólmana Tralmaks. V čase 8:01 se už Rytíři radovali a branku slavil i kladenský kotel, který na protest proti špatným výsledkům prvních pět minut nefandil. Jarůšek vybruslil mezi dvěma bránícími hráči zpoza branky a dal svůj třetí gól v sezoně.

Hanáci hned za 18 sekund odpověděli a po Ministrově přihrávce vyrovnal nepokrytý Menšík. Vrátit vedení Kladnu mohl po Tralmaksově přihrávce zpoza branky z úhlu Klepiš. Na druhé straně zahrozil bek Sirota. V 16. minutě měl po Tralmaksově střele velkou šanci Smoleňák, ale z dorážky trefil Konrádův levý beton. V čase 17:33 udeřili hosté. Orsava předložil puk Kuskovi, který zamířil do odkryté branky. Před pauzou mohl vyrovnat v přesilovce z mezikruží Frolík, ale Konráda neprostřelil.

V úvodní části navíc Kladno přišlo o útočníka Kusého a ve druhé o obránce Hejdu, který ještě zkusil na chvíli nastoupit v úvodu třetí třetiny. V úvodu prostřední části se v přečíslení po Kuskově přihrávce dostal do šance Orsava a bekhendovým zakončením minul. Potom se Rytíři ubránili při Klepišově faulu a ještě mohli vyrovnat, ale Melkovi se po přečíslení koncovka nepovedla. Ve 29. minutě po Ticháčkově přihrávce ujel Jarůšek, ale Konrádovi pomohla horní tyč.

V 37. minutě neproměnil únik znovu ani Melka a vzápětí projel otevřenou obranou Rytířů Sirota a zvýšil na 3:1. Kladno se dostalo na kontakt osm sekund před koncem druhé třetiny při Škůrkově vyloučení. Klepiš po Smoleňákově přihrávce trefil horní tyč a do odkryté branky dorazil puk Sideroff.

V úvodu třetí třetiny zahrozil tečí Jágr a Konráda prověřil Ticháček. Ve 44. minutě mohl hostům vrátit dvoubrankový náskok osamocený Navrátil, ale Mitens svůj tým při jeho bekhendovém blafáku podržel. Kladno odolalo při Martenetově trestu, při kterém pálil nebezpečně Bambula. Rytíři se neprosadili při Sirotově pobytu na trestné lavici. Šanci vyrovnat měl Tralmaks, ale Konrád zasáhl. Hosté přes šance v power play do prázdné branky také nezamířili.

Hlasy trenérů:
Pavel Skrbek (Kladno): „Podařilo se nám v zápase jít do vedení, bohužel jsme ho neudrželi ani 20 sekund. Soupeři se po našich chybách podařilo srovnat na 1:1, za několik minut jsme ztratili i nerozhodný stav. Ve druhé třetině jsme si vytvořili několik šancí, měli jsme tlak, ale bohužel jsme udělali zase nějaké fauly, které by neměly být. Ztratili jsme momentum. Do kabiny jsme šli za stavu 2:3 a ve třetí třetině to bylo takové dobývání olomoucké branky. Šance na to byly, gól tak žádný nepadl, bohužel jsme prohráli další zápas. Je to furt jen o tvrdé práci, zase musíme jít do zápasu a urvat vítězství."

Róbert Petrovický (Olomouc): „Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas. Byly šance na obou stranách, soupeř měl tlak a šel do vedení. My jsme se hned vrátili do zápasu, což bylo skvělé. Ve druhé třetině jsme měli možnosti přesilových her, ale soupeř měl vyložené šance, který pochytal skvělý gólman (Branislav Konrád). Velice nás podržel. Odskočili jsme, v oslabeních jsme dlouho vzdorovali, ale po velkém tlaku jsme inkasovali. To nechávalo stále zápas otevřený. V poslední třetině jsme to oddřeli. Chtěli jsme urvat body, všichni hráči ze sebe vydali všechno. Jsme strašně rádi za tři body."

Góly

Domácí: 08:01. Jarůšek, 39:52. Sideroff

Hosté: 08:19. Menšík, 17:33. Kusko, 37:09. Sirota

Sestavy

Domácí: Mitens (Bow) – Ticháček, Hejda, Nemčík, Slováček, Martenet, Veber – Tralmaks, Klepiš, Kusý – M. Procházka, Melka (A), Smoleňák (C) – Sideroff, Babka, Bláha – Frolík, Jarůšek, Jágr.

Hosté: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Škůrek, Sirota, Rutar, Švrček, Černý, Ozols – Anděl, Macuh, Navrátil – Káňa, Nahodil (A), Bambula – Kusko, Knotek (A), Orsava – Ministr, Menšík, Mácha.

Rozhodčí

Hradil, Pilný – Lhotský, Hnát

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

2138 diváků

Mohutný finiš Brna

Brňané porazili Hradec Králové 3:2 v prodloužení, přičemž ještě v 57. minutě prohrávali 0:2. Během 53 vteřin skórovali Kristián Pospíšil a Daniel Gazda, obrat dokonal v čase 63:13 Jakub Flek při přesilové hře. Kometa vyhrála doma popáté za sebou, naopak Hradec čeká na tříbodový zisk už devět kol. Východočeši šestkrát za sebou dovedli utkání do prodloužení.

Zápas se rozjel ve vysokém tempu, oba týmy hýřily pohybem, jenže bez průniků do předbrankových prostorů a tudíž bez šancí na úvodní trefu. Ojedinělé pokusy domácího Fleka a hostujícího Pláňka neměly naději.

Kometa, v jejímž dresu si odbyl premiéru kanadský obránce Moro, se štěstím přestála oslabení, v němž Pavelka trefil tyč, už v plném počtu nevyužil přečíslení Holland po akci Kose.

Pět minut před koncem první třetiny chytil Furch střelu Tamášiho, která už směřovala do odkryté svatyně. Utkání bylo následně kvůli problémům s ledovou plochou přerušeno, po předsunuté přestávce se do šance dostal Cingel a především Moses, který ale potvrdil pověst spícího střelce, ve vyložené šanci Laurikainena nepřekonal.

Okamžitá změna stran přinesla další příležitosti Brna, Gazda ale nevyužil chybné rozehrávky hradeckého brankáře, poté neuspěli ani Kohout s Kosem. Do vedení se tak dostal Hradec Králové, po přihrávce Pavelky hledal Perret ještě lépe postaveného spoluhráče a střílenou přihrávku si nešťastně srazil do vlastní branky Ďaloga.

Ve 32. minutě mohl jít Mountfield do dvoubrankového vedení, jenže Estephan neproměnil trestné střílení za faul Osbourna ve vyložené pozici, Furch si s jeho střelou poradil a zlikvidoval ve 35. minutě i nájezd Šťastného.

Na začátku třetí třetiny zmrazil Brňany Eberle, který zpracoval přesnou přihrávku Šťastného a nechytatelně propálil Furcha. Kometa musela přidat především v důrazu a tlaku směrem do branky, v níž předváděl výborné výkony Laurikainen.

Kometa nevyužila jinak herně povedenou přesilovku, ale mohutně finišovala. Nejprve v 57. minutě snížil Pospíšil a za necelou minutu poté střelou od modré vyrovnal Gazda, který si připsal 15. gól v sezoně. Brno bylo na koni, mohlo rozhodnout v závěrečném náporu, který ale Hradec ustál.

V prodloužení dostali domácí možnost hrát přesilovou hru při vyloučení Pláňka a plně ji využili. Kollár našel volného Fleka a jeho dělovka dokonala obrat a přinesla Brnu druhou výhru s Hradcem v sezoně.

Hlasy trenérů:
Jiří Otoupalík (Brno): „Dnešní vítězství za dva body je pro nás hodně cenné, skoro po celý zápas se nám nedařilo, Hradec nás trápil, byl lepší, v některých fázích nás zavřel ve třetině. I když jsme si vytvořili nějaké šance, tak jsme je nedali. Velmi ale oceňuji tým, že to nevzdal, bojoval až do konce a v prodloužení rozhodl."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Moje hodnocení bude asi nudné a podobné jako v minulých kolech, neboť scénář se opakuje. Jeli jsme do Brna s respektem po jejich skvělých výsledcích se silnými týmy. Přesto si myslím, že náš tým pracoval tvrdě a šel si za výsledkem. Byly tam úseky zápasu, kdy jsme dostali Kometu pod tlak, měli jsme luxusní náskok do posledních minut, ale nakonec jsme zápas ztratili a odvážíme si jen bod. To je málo, odjíždíme zklamaní, musíme pogratulovat Kometě, protože hrála do poslední vteřiny a zápas otočila."

Góly

Domácí: 56:11. Pospíšil, 57:04. Gazda, 63:13. Flek

Hosté: 26:09. Perret, 41:57. Eberle

Sestavy

Domácí: Furch (Kavan) – Gazda, Ďaloga, Ščotka (A), Moro, Osburn, Holland, Kaňák – Flek, Cingel, Zaťovič (C) – Zbořil, Marcinko (A), Pospíšil – Moses, Kollár, Kohout – Kratochvíl, Kos, Okál.

Hosté: Laurikainen (Lukáš) – Blain (A), Kalina, Pláněk, Pavelka, Freibergs, Jank, Marcel – Okuliar, Tamáši, Perret – Jergl (A), Miškář, R. Pavlík – Eberle (C), Estephan, Šťastný – Jasper, Pilař, Zachar.

Rozhodčí

Kika, Ondráček – Klouček, Šimánek

Stadion

WInning Group Arena

Návštěva

7036 diváků

Ordoš hattrickem srazil Spartu

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 40. kole extraligu Spartu 5:3 a ukončili sérii osmi porážek ve vzájemných zápasech s Pražany. Hattrickem se na tom podílel útočník Jan Ordoš. Sparta poprvé v sezoně prohrála potřetí za sebou a na vedoucí Pardubice už ztrácí osm bodů.

Hostům se přitom vydařil úvod utkání. Již po 14 sekundách otevřel skóre Buchtele, jenž doklepával odražený puk do odkryté budějovické branky. Jihočeši poprvé vážně ohrozili Kořenáře až v 7. minutě díky důslednému forčekingu Kondelíka. Brankáři Sparty poté po Beránkově střele pomohla tyč.

Z protiútoku mohl zvýšit Sobotka, ale výborně zasáhl Hrachovina. Při vyloučení Němečka mohl vyrovnat Kondelík, jenže příliš váhal se zakončením. Ve 13. minutě si budějovická obrana špatně rozebrala útočící hráče a Němeček zvýšil vedení hostů.

Čtěte dál pod grafikou.

Na začátku druhé části využili domácí velmi rychle přesilovku pět na tři. Ze skrumáže se prosadil Ordoš. Zbytek klasické početní výhody hráči Motoru promarnili, ale brzy poté Harris v mezikruží ukázkově tečoval Kachyňovu střelu od modré čáry a vyrovnal.

Budějovičtí výrazně ožili a blízko třetí branky byl Harris, Kořenáře ale nepřekonal. Pražané si následně zahráli přesilovku a přesně střílející Chlapík jim vrátil vedení. Vyrovnat mohl Beránek, ale podařilo se to až ve 32. minutě Ordošovi, jehož trefu si museli rozhodčí ověřit u videa. Ještě ve druhé třetině Kořenářovi opět pomohla tyč, tentokráte po střele Kondelíka.

Ve 43. minutě měl gól na hokejce Hauser, ale Hrachovina zachoval klid a zneškodnil jeho akci. O čtyři minuty později znovu agilní Hauser z levého kruhu trefil tyčku. Skórovat mohl také sparťanský kapitán Řepík, jenže mu nevyšla střela a v rychlém přenesení hry na opačnou stranu naopak zaúřadoval budějovický kapitán Gulaš, který v samostatném průniku obelstil dva obránce a střelou po ledě i klečícího Kořenáře.

Sparta zvyšovala tlak a zavírala soupeře v jeho pásmu, domácí ale bránili pozorně. Více než dvě minuty před koncem sáhli hosté k power play a domácí Ordoš završil hattrick střelou do prázdné branky.

Hlasy trenérů:
Jiří Hanzlík (České Budějovice):
„Poznamenal nás rychle inkasovaný gól. Vůbec jsme nestíhali intenzitu hry Sparty. Po první třetině mohlo být skóre vyšší než 0:2. Kritickým momentem pro další vývoj bylo naše vyrovnání na 2:2. Po dlouhé době jsem viděl na hráčích odolnost a ochotu podstupovat osobní souboje. Ve třetí části měla Sparta skvělých prvních deset minut, ale my jsme bojovali a velkým kusem práce jsme si došli pro vítězství."

Pavel Gross (Sparta): „Začali jsme velice dobře, ale věděli jsme, že domácí sehráli předtím dobrý zápas s Pardubicemi. Na začátku druhé třetiny jsme udělali zbytečný faul a nakopli soupeře gólem z přesilovky. Celou třetinu jsme tahali za kratší konec. Ve třetí jsme měli prvních deset minut solidních, ale nebylo tam mnoho šancí ani na jedné straně. Rozhodla individuální akce domácích, která začala na jejich modré čáře. Nemůže se nám stávat, aby se hráč soupeře takhle protáhl."

Góly

Domácí: 20:18. Ordoš, 22:30. Harris, 31:20. Ordoš, 48:14. Gulaš, 59:39. Ordoš

Hosté: 00:14. Buchtele, 12:42. Němeček, 26:13. Chlapík

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – M. Beránek, Harris, Kubík (A) – F. Přikryl, Vopelka, Valský – Toman, Hanzl, Koláček.

Hosté: Kořenář (J. Kovář) – Krejčík, Mikliš, Kempný, Moravčík, Němeček, Irving, Mozík – Buchtele, Horák, Chlapík – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Konečný, O. Najman, P. Kousal (A) – Ton, Mužík, Hauser.

Rozhodčí

Šír, Obadal – Zíka, Axman

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 421 (vyprodáno) diváků

Pardubice otočily šlágr

Pardubičtí vyhráli na ledě Litvínova 3:1. Dynamo si přes první inkasovaný gól připsalo osmou výhru za sebou, venku dokonce devátou. Pod úspěšný obrat se výrazně podepsal kapitán Lukáš Sedlák, jenž zaznamenal nejprve nahrávku a pak dal ve 32. minutě vítězný gól. Obě zbývající branky vítězů vstřelil Richard Pánik. Východočeši bodovali už podvanácté za sebou, z toho nasbírali 11 výher a odskočili v čele tabulky druhé Spartě už na rozdíl osmi bodů. Domácí vyšli počtvrté za šest startů naprázdno.

Anketa

Kdo vyhraje základní část extraligy?

Pardubice
Sparta
někdo jiný

Už po 26 sekundách fauloval Baránek a hosté hráli přesilovku. Během ní Zohorna bekhendovou dorážkou minul odkrytou branku, velkou šanci měl rovněž při dorážce Hyka, ale Litvínovští na poslední chvíli jeho pokus zblokovali. Záhy poté, co byli domácí v plném počtu, měl ideálně mezi kruhy nabito Demel, gólman Will ho však vychytal.

V šesté minutě zakončoval po vlastní zblokované nahrávce Zygmunt a Will předvedl skvělou reakci, když kotouč na poslední chvíli vykopl levou nohou. V osmé minutě se na něho řítil Urban, ale Hájek mu přizvedl hokejku a zakončení mu znemožnil. Těsně před přestávkou už se Severočeši dočkali. Po Sedlákově faulu hráli svou první početní výhodu a po pouhých 16 sekundách ji ukončil Kirk přesnou ranou z kruhu do horního růžku.

Během druhého dějství přišel obrat. Ve 24. minutě vybojovali hosté puk, ihned vyrazili na zteč, Sedlák v přečíslení připravil ideální pozici k zakončení pro Pánika a ten svou úlohu trefit odkrytou branku bez potíží zvládl. Sedlák tak díky asistenci bodoval už ve dvanáctém utkání za sebou. Vzápětí potrápil Vála dvěma nepříjemnými pokusy Tomka, strážce domácího brankoviště si však dokázal poradit.

Litvínov pak nevyužil přesilovku a ve 32. minutě se přihlásil o slovo opět pardubický kapitán Sedlák, když přesměroval mimo Tomkův dosah Válovo nahození a hosté šli do vedení. Ve 38. minutě předvedl skvělou reakci Will. Po Baránkově ráně, jež přišla s koncem Zohornova trestu, se kotouč vynořil za jeho zády a mířil do branky, ale Will ho stihl včas zastavit. Stejně bravurně pak zlikvidoval i nebezpečnou Šaldovu ránu.

Když byl ve 45. minutě vyloučený Urban, mělo Dynamo šanci pojistit své vedení, Tomek byl ale proti. Nejprve skvěle zasáhl proti Zohornově zakončení zblízka, pak na něho nevyzrál ani Radil. Ihned po skončení oslabení se za záda hostů dostal Ondřej Kaše, tísněný ale na Willa vyzrát nedokázal.

V polovině třetí části přišel tlak Severočechů, šance měli David Kaše a vzápětí i jeho bratr Ondřej, ale neuspěli. V 57. minutě mohl vyrovnat opět Ondřej Kaše, Will byl proti. Domácí při snaze o zvrat neuspěli ani v závěrečné power play, prázdnou branku naopak trefil Pánik. Pardubický kouč Marek Zadina tak zůstává v extralize v pozici hlavního trenéra i po čtvrtém utkání neporažený.

Hlasy trenérů:
Karel Mlejnek (Litvínov): „Předvedli jsme v první a třetí třetině velmi dobrý výkon proti týmu, který je z mého pohledu hlavním favoritem soutěže. Jestli mě něco mrzí, jsou to naše ztráty ve středním pásmu ve druhé třetině, které podle mého překlopily zápas na stranu soupeře. Pak už bylo velmi těžké se přes velmi urostlý a fyzicky velký, defenzivně silný tým prodírat. To pro nás bylo už hodně složité, byť tam byly některé slibné situace i ve třetí třetině. Prohráli jsme, ale troufám si říct, že dneska jsme prohráli se vztyčenou hlavou."

Marek Zadina (Pardubice): „Myslím, že jsme měli dobrý vstup do utkání, hned první střídání jsme byli silní na kotouči a byl na nás faul, to byl dobrý začátek. Pak byla ale první třetina vyrovnaná, oba týmy hrály dobře do defenzivy i ofenzivy, bylo to takové oťukávání. Krátce před přestávkou jsme dostali v oslabení trochu nešťastný gól, ale něco jsme si pak řekli v kabině a myslím, že ve druhé třetině jsme výkon zlepšili. Kluci velmi dobře bruslili, udrželi jsem se v útočném pásmu a byli jsme za to odměněni. Převrátili jsme to na naši stranu. Za tyhle body jsme hrozně vděční."

Góly

Domácí: 19:35. Kirk

Hosté: 23:24. Pánik, 31:49. Sedlák, 59:41. Pánik

Sestavy

Domácí: M. Tomek (Zajíček) – Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel (A), Czuczman, Šalda – Havelka, Jurčík, Zygmunt – O. Kaše (C), D. Kaše (A), Hlava – Abdul, Kirk, Urban – Koblasa, Gut, Kudrna.

Hosté: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Kolář, Vála – Hyka, Sedlák (C), Pánik – Radil, Zohorna (A), R. Kousal – Herčík, A. Musil, Paulovič – Říčka, Poulíček (A), Mandát.

Rozhodčí

Matěj Sýkora, Jan Jaroš – Jiří Svoboda, Daniel Hynek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5114 diváků

Boleslav nezvládla derby

Liberečtí vyhráli v Mladé Boleslavi 4:1 a regionálního soka porazili posedmé v řadě. Gólem a asistencí se na tom podíleli Adam Najman a Tomáš Filippi.

Zatímco Bruslaři dvě úvodní přesilové hry zápasu využít nedokázali, hostům stačilo ke skórování devět vteřin jejich první početní výhody. Po nich se prosadil přesnou tečí Filippi. Druhou přesilovku sice Liberec přetavit v gól nedokázal, ale čtyři vteřiny po jejím skončení hosté využili výhodného postavení v útočném pásmu ke druhému gólu. Jako poslední se puku dotkl Birner.

Ve druhé třetině byl k vidění jediný gól a opět inkasovali domácí. Vydařenou individuální akcí se prezentoval Najmam, který na konci zasunul puk mezi Růžičkovy betony. Středočeši se sice snažili o snížení, Tygry v prostřední třetině přestříleli, ale výraznější šance nepřicházely.

První zajímavá příležitost třetí třetiny už gólem za zády libereckého gólmana skončila. Závora si v předbrankovém prostoru našel odražený puk po Pavlíkově střele a připsal si druhý gól probíhající sezony.

Bruslaře branka nabudila a ve zbytku zápasu se tlačili za vyrovnáním, hosté si ale výsledek dokázali zkušeně pohlídat. Naopak se dokázali ještě jednou sami prosadit, když se do odkryté klece při boleslavské závěrečné hře bez brankáře trefil Vlach.

Hlasy trenérů:
David Havíř (Mladá Boleslav): „Prvních třicet minut od nás nebylo vůbec ideálních. Liberec byl lepší ve všech herních činnostech, my jsme si nepomohli ani speciálními týmy. Dvě přesilovky v první třetině jsme odehráli lajdácky. Od poloviny zápasu už se naše hra zvedla, ale celý zbytek zápasu jsme tu káru prostě táhli do kopce.“

Jiří Kudrna (Liberec): „Chtěli jsme hrát dobře do defenzivy a začátek zápasu se nám v tomto směru povedl. Dostali jsme se do vedení a hráli jsme opravdu perfektně. Ve druhé třetině jsme z toho trošku vypadli, tam byla hra náš vkus až moc nahoru dolů. Ve třetí třetině jsme se vrátili k naší hře a poctivou prací jsme si došli pro tři body.“

Góly

Domácí: 41:19. Závora

Hosté: 11:22. Filippi, 14:31. Birner, 23:39. A. Najman, 59:27. Vlach

Sestavy

Domácí: J. Růžička (F. Novotný) – Pyrochta (A), Bernad, Čech, F. Pavlík, Jánošík (C), Lintuniemi, Štibingr – Skalický, Fořt, Lantoši (A) – Malát, O. Roman, Rohlík – Dvořáček, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Pitule, Závora.

Hosté: D. Král (Hrenák) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, Aubrecht – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Vlach, Šír, Pérez.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Gerát, Špůr

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3874 diváků

Třinec vyhrál doma popáté v řadě

Třinečtí porazili na svém ledě Plzeň 3:0 a ve Werk areně vyhráli popáté v řadě. Oceláři si rozdělili góly rovnoměrně po jedné do každé třetiny. První branku zápasu dal v 19. minutě Adam Helewka, který skóroval v soutěži poprvé ve svém druhém startu. Náskok obhájce titulu zvýšili Vladimír Dravecký a Martin Růžička. Marek Mazanec si připsal první čisté konto sezony.

V úvodní třetině kralovaly obrany a brankáři neměli moc práce. Jediný gól padl v poslední sekundě přesilové hry, ve které Helewka tečoval Kundrátkovu střelu od modré čáry.

Domácí mohli udeřit v prostřední třetině i ve své druhé přesilové hře v utkání, ale Hlavaj zneškodnil pokusy Růžičky i Ciencialy. Na opačně straně se ocitl v největší šanci Rekonen po přihrávce Poura zpoza branky. Mazanec se ale stihl proti střele zblízka včas přesunout.

Ke druhému gólu Ocelářů pomohl Holešinský, který nezkrotil odražený puk od zadního mantinelu. V prostoru u pravé tyčky se zmocnil kotouče Čacho a posunul jej Draveckému, který zakončoval do odkryté branky.

Mazanec se vytáhl v úvodu třetí třetiny, když zneškodnil Schleissovi střelu z mezikruží i dorážku. Hlavaj s vypětím všech sil zastavil Voženílka, který nejdřív tečoval a poté objel branku, kde jej na poslední chvíli zastavil beton brankáře.

O chvíli později radoval Helewka ze své druhé trefy. Kanadský útočník se prodral k brance Plzně, ustál souboj s Kvasničkou a byť se dostal se zády k Hlavajovi, tak zakončil. Než ale vystřelil z otočky, tak padají Kvasnička posunul branku a puk překročil čáru v oblasti levé tyčky. Rozhodčí signalizoval gól, ale po zhlédnutí záběrů na videu jej neuznal. Hlasatel zdůvodnil verdikt, že puk neprošel zcela za brankovou čáru.

Domácí se ale brzy dočkali třetí branky: Voženílek vybojoval puk a uvolnil na levé straně Růžičku, který skóroval ve čtvrtém utkání za sebou. Třinci patřila třetí třetina, aktivní hrou nepouštěl soupeře do výrazných šancí a udrželi tak pro Mazance první nulu.

Hlasy trenérů:
Zdeněk Moták (Třinec): „Perně vybojované vítězství. Plzeň je urputná, dobrá v soubojích i bruslařsky. Na to jsme hráče upozorňovali a jsem rád, že jsme to urvali. Trochu nám vázla kombinace ve středním pásmu, nedostávali jsme kotouče do útočného. Byli jsme slabí v držení kotouče. Ale musím hráčům poděkovat, že se semkli a pracovali tak, abychom vyhráli. Je to důležité vítězství."

Petr Kořínek (Plzeň): „Byl to boj. Převažovaly obrany a nebylo tolik šancí. Třinec je velmi zkušené mužstvo. Čekal na chyby, přesilovku, kterou dostal a využil. Trošku jsme se tlačili dopředu, ale udělali jsme dvě individuální chyby a soupeř je potrestal. Už si to pak pohlídal a zápas se dohrával. Hrál zkušeně a zaslouženě zvítězil."

Góly

Domácí: 18:33. Helewka, 36:12. Dravecký, 48:40. M. Růžička

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, J. Jeřábek – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – Helewka, Vrána (C), Cienciala – Hrehorčák, Holinka, M. Roman – Sikora, Čacho, Dravecký (A).

Hosté: Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Malák, Piskáček (A), Skok, Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Schleiss (C) – Rekonen, Mertl, Holešinský – Matýs, Indrák, Söderlund – Straka, Jansa, Hrabík.

Rozhodčí

A. Jeřábek, Vrba – Lederer, P. Blažek

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

4 434 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2. Sparta 52 32 6 3 11 172:119 111
3. Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4. Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5. Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6. Č. Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7. Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8. Mountfield 52 16 8 11 17 135:137 75
9. Vítkovice 52 18 5 8 21 132:138 72
10. Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11. K. Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12. Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13. M. Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14. Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud