InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hattrick Ordoše, famózní sólo Gulaše a cenný skalp! Motor doma otočil zápas se Spartou

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Další parádní výkon proti jednomu z hlavních aspirantů na titul, ale tentokrát už i s vítěznou tečkou, dnes sehráli hokejisté Banes Motoru České Budějovice. Po smolné prohře 3:4 v úterý s prvními Pardubicemi tentokrát Jihočeši otočili zápas se druhou Spartou Praha – 5:3. Hrdinou byli autor druhého hattricku v kariéře Jan Ordoš a autor krásné rozhodující trefy Milan Gulaš. Motor paradoxně rozhodl o svém vítězství ve třetím dějství, kdy pouze čtyřikrát vystřelil na bránu. Aktuálně jsou Jihočeši na šesté příčce tabulky se ziskem 64 bodů, další utkání sehrají v neděli na ledě Olomouce. Na čtvrtou příčku zajišťující přímý postup do čtvrtfinále ztrácejí čtyři body.

Po první třetině přitom Motoráci prohrávali 0:2, když dvakrát nastřelil domácí Martin Beránek tyčku, ale hned na začátku druhé třetiny Motor hrál dvojnásobnou početní převahu. Z ní po sedmi vteřinách snížil pozdější hrdina dnešního večera Jan Ordoš a po skončení početní výhody srovnal krásnou tečí Brant Harris – 2:2. Do konce druhé části přidaly oba celky po jedné brance. Spartě vrátil vedení v přesilové hře Sobotka, na jehož gól odpověděl zase Ordoš. Za tohoto stavu ještě Motor potřetí rozezněl brankovou konstrukci, a když zastavila i střelu Kondelíka, šlo se do třetí části za nerozhodného stavu.

Do poslední dvacetiminutovky nastoupili velkým náporem Pražané, kteří Jihočechy prakticky nepouštěli z obranného pásma. Nejblíže gólu byl Petr Hauser ze čtvrtého útoku, ale i Motoru pomohla tyčka. A rozhodnutí pak předvedl exkluzivním gólem kapitán Milan Gulaš, který vykoupal Mozíka a nakonec trefil mezírku mezi betony Kořenáře. Jeden z nejhezčích budějovických gólů sezony byl nakonec rozdílový. Sparta zkusila po time outu 2:16 minuty do konce hru bez gólmana, kterou zužitkoval Ordoš ve svůj třetí gól – 5:3. Čepice letěly na led a Ordoš se radoval ze svého druhého hattricku v extraligové kariéře.

Banes Motor ČB – HC Sparta Praha 5:3

(0:2, 3:1, 2:0). Branky a nahrávky: 21. Ordoš (Kubík, Gulaš), 23. Harris (Kachyňa, Beránek), 32. Ordoš (Kondelík, Gulaš), 49. Gulaš, 60. Ordoš – 1. Buchtele (Chlapík, Horák), 13. Němeček (Chlapík, Buchtele), 27. Sobotka (Chlapík).

České Budějovice: Hrachovina – Štencel, Pýcha, Doudera, Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš – Beránek, Harris, Kubík – Přikryl, Vopelka, Valský – Toman, Hanzl, Koláček.

Sparta Praha: Kořenář – Krejčík, Mikliš, Kempný, Moravčík, Němeček, Irving, Mozík – Buchtele, Horák, Chlapík – Forman, Sobotka, Řepík – Konečný, Najman, Kousal – Ton, Mužík, Hauser.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace