Jan Jaroch
27. ledna 2024 • 08:00

Finalista s hokejovými geny. Táta hrál extraligu, syn zářil na Australian Open

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Kostelci na Hané, městečku pět kilometrů od Prostějova, se poslední týdny v noci příliš nespí. Rodina Kumstátových s nadšením sleduje pochod sedmnáctiletého syna Jana juniorkou Australian Open, kde prohrál až ve finále.  „Sledovali jsme jeho zápasy na aplikaci Eurosportu. Dáváme si noční směny, pak jsme přes den trošku mimo. Ale stojí to za to,“ září táta Pavel Kumstát, někdejší vynikající obránce hokejových Vítkovic, s nimiž vyhrál extraligové stříbro a bronz.



Honza hraje premiérový grandslam a hned postoupil do finále. Po Jiřím Veselém a Jakubu Menšíkovi teprve jako třetí Čech na Australian Open. Vyrazil vám dech?
„Jsme překvapení, i když… Už loni jsme řešili, jestli by si neletěl třeba na US Open vyzkoušet juniorský grandslam. Bavili jsme se o tom s jeho trenérem Honzou Mašíkem, ale nakonec jsme se shodli, že není ještě úplně připravený na těžší soupeře. Radši jsme se zaměřili na trénink a kondici. Takže na jednu stranu jsme překvapení, že je takhle daleko, na druhou stranu se už třeba kondičně posunul na nejvyšší úroveň.“

Všichni říkají, že je syn vysoký po vás. Vy měříte 195 centimetrů. Už vás přerostl?
„Bohužel… Nebo možná bohudík. Už mě o centimetr přerostl, takže musím poslouchat. Ba ne, váhově jsem na tom ještě pořád líp než on. Takže jsem v klidu.“ (smích)

Prozraďte, jak se dítě z hokejové rodiny dostane k tenisu?

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud