Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
27. ledna 2024 13:56
Čas čtení 0:42

Sériový vrah se přiznal k další vraždě. Zabil mladou školačku během jarních prázdnin

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Uvězněný sériový vrah Billy Mansfield se po téměř 44 letech přiznal k vraždě školačky z Ohia.

K činu došlo na jaře 1980 ve městě Jacksonville na Floridě. Obětí byla osmnáctiletá Carol Ann Baret z Ohia, která na Floridě trávila jarní prázdniny se svými kamarádkami. Mansfield podle britského deníku The Guardian vtrhl to pokoje v místním hotelu, kde dívky přespávaly, přinutil je se svléknout, okradl je a vyhrožoval jim, že je zabije. 

25. ledna 2024 17:28 Čas čtení 0:18 V Praze bylo na břehu rybníka nalezeno tělo muže. Může jít o vraždu V Praze bylo na břehu rybníka nalezeno tělo muže. Může jít o vraždu
Billy Mansfield
Zdroj: Wikimedia Commons / Public Domain

Carol, která se snažila útočníka uklidnit, byla o den později nalezena mrtvá v příkopu u dálnice, asi 145 kilometrů od Jacksonville. Podle policie byla zabita „popravčím stylem“ a nic nenasvědčovalo tomu, že by se bránila. Jediným důkazem, který policie dlouhá léta měla, byl náčrtek podoby střelce, založený na vzpomínkách dívčiných přátel. 

Pět doživotních trestů 

Mansfield, kterému bylo v době vraždy 24 let, nyní spolupracuje s policií. Podle amerických úřadů spáchal pět vražd, za něž si v současnosti odpykává pět doživotních trestů. Tři ženy a dvě dospívající dívky měl zavraždit mezi lety 1975 až 1980 na Floridě a v Kalifornii. Úřad jacksonvillského šerifa uvedl, že Mansfield nebude za nově vyřešenou vraždu stíhán a bude si dále odpykávat doživotní tresty za dřívější skutky. 

Domů
Sdílet
Diskuse