Hlavní obsah
Názory a úvahy

Chci mír!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni chceme mít! Nás občanů a politiků jsou dvě sorty. Někteří z nás udělají vše rozumné pro to, aby byl mír v Evropě zachován. Jiní se spokojí jen s vykřikováním prázdných hesel!

Článek

Po druhé světové válce ze zemí, přes které prošla Rudá armáda při osvobozování Evropy od nacismu a fašismu, Stalin udělal svoje novodobé kolonie a zavázal je ve Varšavské smlouvě pro pevnou soudržnost. Miluj Sovětský svaz, nebo zemřeš!

V Československu se v tomto ruském poválečném rozpínání se zásadně angažovala Komunistická strana československá pod vedením ruských tajných služeb v zájmu svého totálního uchvácení moci u nás. S tím se u nás ujal ruský způsob bezdůvodného vystěhovávání, věznění a vyvražďování nepohodlných lidí.

„Chceme mír“ nám všude viselo před očima, stejně jako rudé pěticípé hvězdy, ale všichni odvedení vojáci věděli, že se připravuje agrese vůči Německé spolkové republice. Počítalo se s tím, že z jižních Čech budou vypáleny na Německo atomové bomby a pak ten zamořený prostor obsadí naši vojáci.

V době „studené války“ byl mír mezi Amerikou a Ruskem udržován trvale zaměřenými atomových zbraněmi připravenými k odpálení, kterými se politici drželi v šachu. Pak se v ruských tajných službách vyšplhal do čela moudrý Gorbačov, který se stal nejvyšším vládcem Ruska. Po systematických rozhovorem s prezidentem USA Reaganem, pochopil, že svobodní občané jsou mnohem výkonnější než zaměstnanci ušlápnutí tajnou policií. Rozjel tedy „pěrestrojku“, přestavbu společnosti.

Umožnil satelitním zemím Varšavské smlouvy osvobození se ze jha stále hůře fungujícího společenství se Sovětským svazem a dokonce republikám Sovětského svazu umožnil právo na sebeurčení. Tak se osvobodily Litva, Lotyšsko a Estonsko. Osvobozené Ukrajině Ruská federace mezinárodními smlouvami garantovala celistvost území včetně Krymu za odevzdání atomových zbraní do Ruska.

Tím ruské tajné služby přišly o svojí moc a nesly to velmi úkorně. Pociťovaly to jako zhrzení Sovětského svazu. A začaly utahovat šrouby totality proti uvolněným občanským svobodám. Do čela země se vyšvihnul z tajných služeb Vladimir Vladimirovič Putin. Začal pomocí slouhovského ruského parlamentu měnit zákony v zájmu svého trvalého vládnutí „na věčné časy“.

Rozhodl se obnovit moc ruského impéria a navrátit osvobozené státy zpět do Ruské federace včetně obnovy kolonií Varšavské smlouvy. Tyto státy však stačily vstoupit od Evropské unie a do obranného společenství Severoatlantické aliance. Přesto kremelští vládcové vyhrožují atomovými bombami a sní o veliké Rusi sahající od Lisabonu po Vladivostok. Chtějí patřit mezi největší světovládce.

Stejně jako Adolf Hitler „v zájmu zachování míru v Evropě“ obsadil Sudety za mlčenlivého souhlasu Evropy, Vladimir Putin „v zájmu zachování míru v Evropě“ obsadil ukrajinský Krym a část východní Ukrajiny za mlčenlivého souhlasu zkoprnělé Evropy. Oba dva, když viděli slabost okolních států, zmocnila se u nich touha po světovládě a napadli své sousedy. Hitler se v roce 1939 podělil se Stalinem o Polsko a Putin svoje úmysly dlouho zakrýval vojenským cvičením než přepadnul Ukrajinu.

Dokonce někteří z nás (také podle způsobů psaní nejspíš americký agent mezi blogery iDnes) tvrdí, že Putin započal třetí světovou válku již před více než dvěma dekádami svojí hybridní válkou spočívající ve skupováním strategických podniků a strategických nemovitostí ruskými občany, včetně desinformační formy utvářející ve státech Evropy a Ameriky alternativní proruské myšlení dehonestující kvalitní evropské politiky, Evropskou unii, NATO a Ameriku. Rozdělují společnost na antagonistické skupiny, z nichž jedna se stává pátou kolonou ruského imperialismu. Dokonce nelze vyloučit, že touto formou ovlivňují v jakékoliv zemi volby a referenda. (Proto je referendum pro naši demokracii a občanské svobody tak nebezpečné! Z tohoto hlediska je také pozoruhodné, které strany toto nebezpečné referendum požadují!)

I v Česku jsou tyto dvě antagonistické skupiny. Jedna si uvědomuje nebezpečí v agresivním rozpínání se ruského imperialismu a uvědomuje si nutnost řádného vyzbrojení a přípravy na válku, pokud si chceme zachovat mír.

Druhá část společnosti jen planě proklamuje, že chce mít a odmítá vyzbrojování naší armády. Já si jen kladu otázku, zda tato část společnosti nepatří k páté koloně Putinově, a zda by jí nebylo proti srsti odevzdat naši zemi do rukou Putina na zlatém podnosu.

Chci mír! Já také! Ale ten opravdový a spravedlivý!

………………….

Napsáno pro Milion chvilek pro demokracii

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám