Než se podíváme na jednotlivé modely, mrkneme na celkový dojem z outfitů na Plese jako Brno. Určitě chválíme, že je snad už pryč doba úporného ladění bot a kabelky. Je skvělé, když dámy ladí tón v tónu, tudíž mají v outfitu několik odstínů. Taktéž kvitujeme, že doba běžných korzetů a kolových sukní z maturitních plesů je snad už pryč. Všimli jsme si však jednoho nešvaru. I když mají dámy krásné šaty i perfektní líčení, spoustě z nich jako by nezbyl čas na účes. Na parketu jsme tak mohli vidět ledabyle rozpuštěné vlasy bez tvaru, lesku, některé byly i lehce rozčepýřené. Příště tedy výčes nebo navlnit či vyžehlit. Zkrátka ať to nepůsobí tak, že jste na vlasy ani nesáhly.

Trendy Tereza Mátlová

Černá není nudná, u tohoto modelu můžeme konstatovat, že je i trefou do černého. Diva Tereza Mátlová vsadila na temnou barvu, nenápadná však není. Objemná, řasená aplikace na rameni je jedním z trendů sezóny. Perfektní je střih, který obepíná siluetu, zajímavý efekt tvoří druhá, vystupující vrstva v podobě vlečky z jiného materiálu než šaty. Decentní zdobení na korzetu, jež směrem dolů přechází do ztracena, je perličkou modelu. Tereza má výrazné líčení, někomu by mohlo připadat až moc, ke stylu operní divy a i těmto černým šatům se však hodí.

Sara Sandeva si může dovolit (skoro) vše

Éterická kráska Sara Sandeva je něžný dívčí typ a takový snese to, co je jiným zapovězeno. Zejména nadýchaná sukně, jež se však nerozprostírá do stran, ale má spíš rovnější střih, by mnohým uškodila. Saře nikoli. Zlatá organza křehké herečce sluší, v kombinaci s korzetem, který evokuje i krajkovou spodní variaci, je róba noblesní a podtrhuje hereččin půvab. Pajetkové psaníčko má na sobě stovky flitrů v jiném odstínu, přesto celý model do sebe krásně zapadá jako puzzle. Jemné vlny a decentní šperky upozorňují na Sařiny krásné oči.

Óda na šperky Nikol Švantnerové

Na Nikol jsme mohli obdivovat šperky. Proč ne, vždyť kam jinam vynést výraznější klenoty než právě na honosnou akci, jakou Ples jako Brno je? Švantnerová skvěle ukazuje, jak s takovými doplňky pracovat. Nesmíte je upozadit výraznou róbou, což spousta žen dělá, protože mají potřebu pořídit si opulentní šaty, když si užijí ples jednou nebo párkrát do roka. Stačí ale, když budou šaty prostě krásné. Ty Nikol působí na první pohled jednoduše, když se však podíváte do detailu, zjistíte, že korzet má zajímavé sklady. Kolová sukně jen dotváří princeznovský styl. Možná bychom jen odpárali to peří.

Šaty Gábiny Partyšové jako klenot

Sympatická moderátorka je již tradičním hostem Plesu jako Brno a každý rok se těšíme, jaký skvost oblékne. Její letošní róba byla trochu princeznovská. Třpyt a vrstvená tylová sukně. Všimněte si, že Gábina nemá ani moc šperků, výrazné jsou náušnice. To nevadí, protože zde se ukazuje, že i šaty samotné mohou být klenotem. Vyšívaný vršek je zdobný, plastický, aplikace se jemně noří do nadýchanosti sukně. Byla by tak škoda odpoutat pozornost zbytečnými doplňky.

Taťána Kuchařová překvapila

Modelka a filantropka Taťána Kuchařová rovněž vsadila na módní detaily, ať jde o asymetricky řešený vršek s jemnější, tylovou aplikací nebo efektně nařasené prvky. Šaty zdobí lehký štras, možná bychom polemizovali nad výběrem hořčičného odstínu, který blondýnkám moc nesedí. Což je škoda, protože víme, že krásná modelka umí oslnit róbami i s nápadem. Taťána celou barevnou kombinaci vylepšila výraznějšími detaily, jako jsou například rudě nalakované nehty, v doladění koloritu je i malé, tmavší psaníčko. Opomenout nemůžeme ani její doprovod, protože všichni samozřejmě řešili, zda jde o novou lásku krásné Taťány. Michael Petr je však prý pouze kamarád a Taťána si nemohla vybrat lepšího společníka, jelikož jde o tanečníka. Petr se umí pohybovat nejen na parketu, ale i na poli společenské módy. Padnoucí oblek ozvláštnil efektně skládaným kapesníčkem, zajímavé jsou i černé knoflíky na košili.

Sourozenecká opora Jiřího Procházky s Veronikou

Jeden z nejlepších sportovců v oblasti bojových umění, Jiří Procházka, přišel v doprovodu sestry Veroniky. Na Procházkovi je sympatické, že dodržel klasicky decentní dress code. Někteří bijci mají totiž sklony ke kýči, takže si i na tak honosnou akci vyberou alespoň oblek s nepřehlédnutelným leskem. Sportovní figuře Procházky svědčí i cigaretový střih nohavic. Veronika oblékla saténové šaty v pudrovém odstínu, doplňuje je tělová vsadka se štrasovými aplikacemi. Dokonalé ladění tón v tónu, zajímavý je i efekt kombinace volnější zavinovačky a upnutějšího topu. Možná bychom jen mohli polemizovat o tom, jestli na ně není Veronika ještě mladá a snad by se dalo i spekulovat, zda se v těchto šatech dobře tančí. A příště bychom volili spíš stříbrné psaníčko, nikoli tvrdě tmavé.

Sehraný pár Jitka Kocurová a Tomáš Abraham

Pamatujete Jitku, když měla ještě havraní vlasy? Tehdy by si ji málokdo představil jako něžnou blondýnku. A přece jsme si na ni takto zvykli. I díky světlým vlasům nádherně vynikne královská modř róby, efektně sepnuté štrasovou sponou. Zajímavé propletení a sklady šatů efektně oživí střih korzetu a volnější sukně. Stříbrné „manolky“ skvěle ladí se sponou i náhrdelníkem. A vyzdvihujeme výčes, který odhaluje krásnou šíji, dva jemné prameny zase lemují půvabný obličej Jitky. Noblesní partner je dokonalým doprovodem.

Něžná Kate Matl s Michalem Kovářem

V jednoduchosti je krása. To dokazuje sněhobílá říza zpěvačky Kate Matl. Velmi efektní je asymetrický střih vrchní části, jež odhaluje rameno. Vlečka v podobě závoje nenuceně oživuje, lokýnky něžné blondýnky zase podtrhují styl víly. Decentní líčení nijak nenarušuje éterické vyznění outfitu. Matl nezapomněla na své poznávací znamení – náušnice ve tvaru písmene K jako Kate, zvolila však transparentní tón, aby doplněk róbu nijak nezazdil. Skvělá volba. U partnera vidíme, že i s oblekem se dá experimentovat. Třeba na poli materiálu, matný semiš nezklamal.   

  Zdroj: iGlanc.cz

Související články