Věra Kalábová: Máte dceru? Krimi o manipulaci pomocí telefonu

28. leden 2024

Výchova dospívající dcery může rodičům přinášet běžné problémy. Jak se však zachovat ve chvíli, když dceru pomocí telefonu manipuluje neznámý muž? V roce 2006 vznikla televizní adaptace příběhu pod názvem Zastřený hlas s Vilmou Cibulkovou, Jiřinou Bohdalovou, Anetou Krejčíkovou a Miroslavem Etzlerem.

Účinkují: Jorga Kotrbová, Jiří Štěpnička, Barbora Drofová, Viktor Vrabec, Miroslav Středa, Jan Vlasák, Karel Pospíšil, Martina Hudečková, Marta Kučírková, Vlasta Žehrová, Klára Tichá, Zdeňka Sajfertová, Věra Kubánková, Eva Klepáčová, Miriam Kantorková, Miroslava Svobodová, Jan Maršálek, Marie Marešová, Jaroslav Kaňkovský, Jiří Klem, Vladimír Kudla, Jana Drbohlavová, Vladimír Fišer, Hana Brothánková, Irena Jeřábková, Lucie Ondračková, Jiří Suchánek, Věra Fuksová a Miluše Čepeláková
Napsala: Věra Kalábová
Dramaturgie: Josef Hlavnička
Režie: Markéta Jahodová
Natočeno: 1992

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.