Karel Petřík: Jsme jen líní potomci husitů - nebo zbabělci?

KOMENTÁŘ

Naše politická alternativa mi připomíná husity, kteří ač byli všichni pro kalich, rvali se a rozbíjeli si hlavy cepy pro hlouposti. Když ale přicházeli křižáci, zapomněli na sváry, postavili se vedle sebe – a byli neporazitelní!

29. ledna 2024 - 07:00

Tak to kčertu udělejme, a Lipany si nechme až k volbám! Teď pojďme, a nezkoumejme ty nalevo a napravo, ale dívejme se před sebe. Tak porazme tu cizáckou vládu, pro kterou jsou všichni kolem důležitější než MY. Mlácením se vzájemně větší vůli po vítězství nedosáhneme.

Až se dokážeme týden scházet den co den na chvíli před obecními úřady a radnicemi malých měst pod transparentem - „CHCEME DEMISI VLÁDY“, bez označení kdo z nás do jaké party patří, pak bude jasné, že 80% nespokojených občanů není jen číslo ale fakt, pak společně vyhrajeme. Půlhodinový protest pod nápisem PRYČ S VLÁDOU, dnes, zítra, pozítří…….., bude výmluvnější než skandující Václavák. To bychom tu svou nespokojenost museli dát také skutečně znát. Se současnými pohodlnými protesty stačí, aby 23.března zapršelo, a bude po revoltě. S takovým odhodláním nejsme žádným soupeřem ani tak mizerné vládě jakou máme. Přestaňme čekat, že to za nás někdo vystojí, vykřičí a odchodí. Zvedněme se, jinak nám to naše děti a vnoučata, co dnes demonstrují za a proti počasí jednou vyčtou. Ale možná budou s tou krabičkou přilepenou k ruce šťastni. Kdo ví.

Nám, kteří si to nemyslíme, zůstala povinnost snažit se a nedopustit stvoření živočicha s menší schopností vlastní vůle než mají volně žijící zvířata. Sami si musíme poradit se strachy, co nám vládci světa vnucují tak, ABYCHOM SI JIMI NEDALI VZÍT RADOST ZE ŽIVOTA A VÍRU, ŽE VŠE DOBŘE DOPADNE.

Karel Petřík



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif