Karviná se zbavuje Slováka Franka, ze Žiliny je naopak na cestě do kádru MFK kamerunský obránce

Karviná se zbavuje Slováka Franka, ze Žiliny je naopak na cestě do kádru MFK kamerunský obránce

Trenér Jaroslav Hynek přijde v Žilině o dva defenzivní hráče. Z kádru druhého týmu slovenské Niké ligy by měli zmizet jak Tomáš Nemčík (22), jenž má namířeno do norského Rosenborgu Trondheim, tak James Ndjeungoue (20), který by měl zakotvit ve FORTUNA:LIZE.

Jak informoval na síti X Jozef Kopčo, dvacetiletého kamerunského zadáka si vybrala Karviná, ve které ho má čekat půlroční hostování do konce ročníku 2023/2024.

Perspektivní mladík zatím v Žilině nepatří mezi klíčové hráče (z osmnácti možných ligových startů zasáhl do hry devětkrát a dohromady odehrál 720 minut, s tím, že dalších 360 minut si připsal ve druhé nejvyšší slovenské soutěži).

V karvinském prostředí pod koučem Jurajem Jarábkem by mohl být bývalý hráč Gambino Stars vytížen o něco více.

Sám nástupce Tomáše Hejduška, jenž se vrátil do struktur ligového nováčka loni v září, navíc v posledním mediálním výstupu pronesl, že by v dalších dnech nemusel přijít pouze Ndjeungoue.

Do divize se nikomu nechce, exligisty to mnohdy nebaví, říká střízlivě šéf Kladna

"Rád bych, aby ještě někdo dorazil. Konkurence je dobrá a užitečná věc. Každý post bychom chtěli mít zdvojený. Uvidíme. Nějaké hráče máme vyhlédnuté, ale jestli se podaří transfery zfinalizovat, je teď těžké s určitostí říct," citoval web mfkkarvina.cz slova ostříleného kouče.

P.S.: Čtrnáctý celek české ligy, který v posledních dnech porazil s čistým kontem Radnički Niš i předloňského makedonského šampiona Shkupi, již mimochodem opustil dvaadvacetiletý slovenský forvard Matej Franko, jehož čeká šestiměsíční hostování ve druholigovém Humenném. Bývalý útočník Banské Bystrice, Nitry i Dolného Kubína naskočil v české lize během celého podzimu jen na 22 minut a jednoznačně stagnoval.

Divizní Manchester City? Žádné šejky nemáme, ale jsme trnem v oku, přiznává prezident Strání