Zavřít reklamu

Od doby, kdy Samsung začal vydávat bezrámečkové smartphony se systémem Android, nabízel pro ně vlastní ovládání za pomoci gest. Až poté přidal to Googlu, aby s One UI 6.1 to své nakonec zrušil. Pokud jste se ale kvůli tomu přechodu na nový systém nebo zařízení děsili, máme pro vás docela dobrou zprávu. 

Poté, co někteří uživatelé požádali Samsung o navrácení „původního“ navigačního systému založeného na známých gestech, ten zřejmě rychle jedná. Tento smysl ovládání totiž do systému vrátí, to však aktualizací aplikace NavStar. NavStar je pak modul v rámci experimentační sady Good Lock. Aktualizace zatím nebyla vydána a společnost nezveřejnila žádný časový plán jejího vydání, je ale pravda, že řada Galaxy S24 se ještě ani neprodává, a navíc bude po určitý čas zatím jediná, která pojede na One UI 6.1. 

Zdá se, že Samsung již nechce, aby jeho navigační systém založený na gestech byl součástí základního uživatelského rozhraní One UI, a rozhodl se jej převést právě do NavStaru Good Locku. Pravděpodobně za to může funkce Galaxy AI, tedy Circle to Search. Pokud tedy bude někdo chtít v systému One UI 6.1 a novějším používat starý navigační systém Samsungu založený na gestech, bude si muset nainstalovat nejen aplikaci Good Lock, ale i její modul NavStar, což je samozřejmě zdlouhavé a pro méně pokročilé uživatele neintuitivní. 

K tomu se hodí ještě poznamenat, že by to pravděpodobně bylo jen dočasné prodlužování nevyhnutelného. Když Samsung sám v rámci systému tento smysl ovládání zařízl, je pravděpodobnější spíše to, že ho časem vyhodí i z NavStaru, než aby jej vrátil jako volitelnou možnost do Nastavení. Nicméně před několika dny společnost také zveřejnila možnost skrýt navigační panel s gesty Googlu, a to opět prostřednictvím modulu NavStar. Tento panel totiž zabírá na displeji až příliš místa mnohým se nelíbí. 

Řadu Galaxy S24 nejvýhodněji koupíte zde

Dnes nejčtenější

.