Hlavní obsah

Hniličkovi je z Kladna úzko: Smutný obrázek! Jágr musí zabrat, je to o něm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdysi bývalo výkladní skříní českého hokeje, co se práce s mládeží týče, vychovalo spoustu hráčů pro NHL. Ty doby už jsou ale dávno pryč a současný stav hokeje na Kladně je spíš k pláči. „Kladenská mládež, to je smutný obrázek,“ posteskne si v pořadu Příklep na Sport.cz bývalý brankář a trojnásobný mistr světa Milan Hnilička, který ve středočeském klubu chytal celkem pět sezon.

Milan Hnilička o problémech Kladna. Pasáž z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

Áčko má v posledních letech pravidelně starosti s udržením extraligy, pohled do mládežnických výběrů Rytířů není o nic veselejší. Kladenská juniorka předloni spadla z extraligy, ve druhé nejvyšší soutěži je v aktuálním ročníku na chvostu tabulky skupiny Západ.

Dorost sice extraligu hraje, z dvaceti týmů jsou ale na tom nyní hůř jen Tábor a Olomouc…

Příklep s Milanem HniličkouVideo: Sport.cz

„Aby měl klub budoucnost, musí si nastavit stabilní dorost a juniorku,“ upozorňuje litoměřický rodák Hnilička, že výsledky mužského áčka jsou z velké části následkem nefungující kladenské mládeže.

Foto: Sport.cz

Milan Hnilička.

Samotnému mu je úzko, když vidí, v jakém stavu se Rytíři nacházejí. I proto, že za klub hraje jeho devítiletý syn Matyáš. „Když jsem (na konci 80. let) přišel z Litoměřic do Kladna, byla to absolutně top akademie. To teď neplatí,“ uvědomuje si současný sportovní manažer českých hokejových reprezentací.

„Situace v Kladně není dobrá a je potřeba ji řešit. Vím, že nad tím v klubu přemýšlí a že je to trápí, fakt je ale potřeba teď zabrat a vrátit se v těchto kategoriích zpátky (do nejvyšší soutěže). Ovlivňuje to i nižší kategorie,“ míní Hnilička.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jágr neproměnil sólový únikVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Současné potíže podle něj nejsou neřešitelné. „Na Kladně je furt dost dětí na to, aby se tamější hokej vrátil do pozic, kam patří. Na Kladně jsou internáty, školy, skvělá sportoviště. Je potřeba na tom zamakat. Jarda musí zabrat, je to o něm,“ zmiňuje Jaromíra Jágra, jednapadesátiletého hrajícího majitele Rytířů a svého někdejšího spoluhráče z Kladna a reprezentace.

„Samozřejmě se věnuje áčku, což je řehole. V současné době se mi na to nedívá hezky,“ uzavírá Hnilička.

Reklama