Nelly Kordová získala po dramatu doma v Bradentonu devátý titul na LPGA

foto Americká golfistka českého původu Nelly Kordová s trofejí po vítězství na turnaji LPGA v rodném Bradentonu, 29. ledna 2024.

Bradenton (USA) - Americká golfistka českého původu Nelly Kordová vybojovala v rodném Bradentonu devátý titul na okruhu LPGA. Pětadvacetiletá dcera bývalého tenisty Petra Kordy v napínavém posledním kole porazila v rozstřelu na druhé jamce někdejší světovou jedničku Lydii Koovou z Nového Zélandu.

Fotogalerie

"Vypadá to, že to ráda dramatizuji a dělám zajímavé. Lepší pocit z vítězství než doma ani nemůže být. To byl den!" uvedla Kordová podle agentury AP.

Kordová vedla od prvního kola a do neděle vstupovala s náskokem čtyř ran. V posledním kole ale zahrála třikrát bogey a jednou double bogey a v závěru ztrácela na Koovou tři údery. Eaglem na 17. jamce a birdie na osmnáctce si Kordová vynutila play off, v kterém Novozélanďanku porazila a odepřela jí druhé vítězství za sebou. Před týdnem Koová ovládla rovněž na Floridě Turnaj mistryň.

"Co nadělám? Daly jsme do toho všechno a skončilo to rozstřelem. Dělala jsem, co jsem mohla," uvedla Koová, jež má 20 výher na LPGA.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 10°C

Celá předpověď