Činoherní studio Ústí nad Labem

Insomnie

Premiéra: 26.1.2024 | Obejvák
Dramaturgie: Hana Launerová. Scéna: Jana Hauskrechtová. Kostýmy: Simona Pekařová. Hudba: Michal Vejskal. Režie: David Šiktanc.
Autorská inscenace o snění, samotě, nespavosti a vampyrismu. Probuzení uprostřed noci. Oknem matně prosakuje oranžové světlo pouličního osvětlení, dozvuky přetrženého snu a obavy ze dne, který sotva začal. Okamžitě je jasné, že znovu už nepůjde usnout. Lucidní snění pojmenovává stav, kdy si spící člověk uvědomuje, že spí – a skrze toto vědomí může svůj sen ovládat. Divadlo jako jedna z podob lucidního snění...
Činoherní studio Ústí nad Labem
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
93 %
9331000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
24.5.19:00 vstupenky

Volby

Hodnocení (3)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Gimli35  80 %
15.4.2024 | 262 hodnocení
+ souhlasím
75 %. Asi před měsícem jsem v NoDu viděl inscenaci Jak se dělá divadlo, takže trochu podobně zaměřenou Insomnii chápu jako takový její temnější a introvertnější protipól. Po obtížně uchopitelném snovém začátku se dostává k divácky vděčnějšímu popisu generálkového týdne z režisérského pohledu a zazní spousta skvělých hořkosměšných postřehů. Závěrem je pak zpětně objasněn úvod a spolu se scénografickým řešením dotváří zčásti možná až děsivý náhled do života divadelníka, který už mezi životem a divadlem neumí rozlišovat. I když - tak to přece vždycky chtěl! Nebo...?
Honza.v67  100 %
29.1.2024 | 9 hodnocení
+ souhlasím
Super! Herecké výkony, hudba, videomapping, kostýmy,... Všechno do sebe zapadlo a výsledek mě nadchl. Myslím, že si páteční premiéru užili nejen všichni diváci v Obejváku, ale i oba herci.
Annamariaji  100 %
29.1.2024 | 1 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.