Hledáte program na pololetní prázdniny? Zapojte se do akce Ledová města!

29. leden 2024

Akce, kterou pořádá organizace Pionýr, je příležitostí, jak během pololetních prázdnin aktivně využít volný čas, navštívit zajímavá místa a seznámit se historií a pamětihodnostmi, které děti často znají jen ze školních učebnic.

Původně se akce konala pouze v Praze, postupem času se ale přidávala i další česká města. Ledová města 2024 proběhnou ve dnech 2. – 4. 2. 2024 již v 6 českých městech: v Praze, Plzni, Českých Budějovicích, Liberci, Brně a Karviné. Zapojená je celá řada institucí, muzeí a zajímavých míst, která účastníkům akce často nabízí zlevněné vstupné nebo další výhody.

Skryté příběhy

Pro získání slev a výhod je nutné se předem elektronicky zaregistrovat na ledovamesta.pionyr.cz. Kromě toho se výletníci mohou zapojit také do soutěže aplikace Skrytá města nabízející zajímavé výletní trasy s příběhy vyprávěnými historickými postavami.

Miroslava Tolarová

Která konkrétní místa je možné v rámci akce Ledová města 2024 navštívit? Co je novinkou letošního ročníku? A kolik dětí aktuálně v průběhu celého roku sdružuje organizace Pionýr? Naším hostem byla Miroslava Tolarová, poslechněte si celý rozhovor!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.