BK MLADA BOLESLAV
29. 1. 2024 | Šimon Šulc, Šimon Šulc, foto: Ronald Hansel

Junioři ve vyrovnaném zápase s Libercem nakonec padli po nájezdech

II / 19. kolo, pondělí 29. 1. 2024
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Při 19. kole junioři z Mladé Boleslavi sehráli na domácí půdě zápas s Libercem. Ten se rozjel rychle, když ve 4. minutě domácí skórovali zásluhou Jakuba Hrušky. Netrvalo to však dlouho a hosté v 10. minutě dorovnali. Zápas byl až do konce vyrovnaný a gólu se do konce základní hrací doby ani jedna strana nedočkala. A tak se rozhodlo až v nájezdech, kde byli Tygři úspěšnější.
Ml. Boleslav: Hora – Moravec (A), Křivánek, A. Vlasák, Němec, Sypecký, Kubíček, Průšek J. – Zvagulis, Hradec, Teplý – Šindelář, Malínek (A), Hurt – Vítek, Hruška, Kučera – Hrouda (C), Šachl, Vojáček.
Liberec: Hambálek – Průšek P., Král, Ehrenberger (A), Galvas, Meisel, Pilíšek, Jarabko – Jenčovský (C), Janata (A), Handl – Pekař, Pérez J., Gajda – Jansa, Křížek, Kofroň – Prokůpek, Pérez D.
Branky a nahrávky: 4. Hruška (Moravec, Malínek) – 10. Průšek P. (Handl, Janata), rozh. náj. Janata. Rozhodčí: Bejček, Jechoutek – Jurak, Figer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 28:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Komentář

Již v půlce první minuty zápasu šli Tygři do čtyř, čehož Mladoboleslavští využít nedokázali. Chvíli po konci trestu šli hosté z Liberce opět do oslabení. Tentokrát toho však domácí celek z Mladé Boleslavi vzal za své, když ve 4. minutě dokázal Jakub Hruška tečovat nahození Moravce od modré a poslal tak svůj tým do vedení. Dále se hra přelévala ze strany na stranu a k šancím se dostaly tak oba týmy. V 8. minutě šli do oslabení naopak Bruslaři, čímž si moc nepomohli a dali tak soupeři šanci dorovnat. Sice se zkraje zdálo, že Boleslavští oslabení ubrání, avšak i přes veškerou snahu toho hosté v 10. minutě využili a zásluhou Pavla Průška dorovnali zápas. Po gólu byli Tygři nabuzení a chtěli si vybojovat vedení. Boleslavští ale dobře bránili a nedovolili jim to. Svou bojovnost prokázaly oba celky, kdy se hra točila z jedné strany na druhou. I přes veškeré snahy však už do konce první třetiny ani jeden celek nedokázal své šance proměnit a platil tak vyrovnaný stav.

Druhé dějství začalo slibně pro domácí, ale netrvalo dlouho a hosté se dostali do protiútoku. Oba celky se dostaly do velkých šancí, ale přes výbornou obranu se nikdo nedokázal prosadit. Šlo vidět, že zápas byl vyrovnaný a napínavý už od samotného začátku. Jedna z větších šancí byla, když Bruslaři ve 25. minutě obrali hosty v mezikruží o kotouč a vyrazili do přečíslení čtyři na dva. Kučerovi se však nepodařilo střelu propasírovat za záda Hambálka, který celou akci domácích parádně vykryl. Do konce třetiny už se spíše hra přelévala ze strany na stranu, kdy nevznikalo převážně skoro žádné vážnější ohrožení soupeřovy brány.

Poslední třetina tak začala s vyrovnaným stavem, všem tedy bylo jasné, že se musí rozhodnout. Hned zkraje šla Mladá Boleslav hrát přesilovku, která jim dala velkou šanci zápas otočit na svou stranu. To se jim však i přes veškerou snahu nepodařilo a hra tak pokračovala za vyrovnaného stavu. Bruslaři pak v 51. minutě šli znovu do čtyř. V oslabení domácí ukázali, jak dokáží bojovat. Nebáli se blokovat střely svým tělem, což potvrdili Zvagulis s Hradcem a veškeré šance Liberce tak hráči Boleslavi zneškodnili. Zápas se pak už jen do konce třetiny dohrával bez jakýchkoliv větších šancí, a tak nastalo prodloužení.

To začala Mladá Boleslav velmi opatrně a trvalo dlouho, než založila útok. Po delší chvíli se k puku dostali Liberečtí, Pérez byl vzápětí faulován a hosté si tak vykoledovali přesilovku. I když se zkraje zdálo, že to pro Boleslav bude těžký úkol, nakonec se Bruslařům podařilo oslabení přestát, a tak se zápas rozhodl až v samostatných nájezdech. V těch nakonec rozhodl Liberec, po jediném úspěšném nájezdu Radka Janaty hosté brali bod navíc.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský: Byl to oboustranně dobře odehraný zápas. Z každé strany padl jeden gól a utkání se vyvíjelo tak, že to mohlo jedno i druhé mužstvo urvat na svojí stranu. Už několikátý zápas hrajeme na nájezdy a musíme to tedy trochu zanalyzovat, abychom dávali více než jeden, dva góly. Na jeden gól se těžce vyhrává. Je cenné, že dostáváme málo gólů, ale musíme jich dávat víc.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.