Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
30. ledna 2024 16:10
Čas čtení 0:44

Známý přeprodejce letenek oznámil propouštění, o práci přijde více než 200 lidí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Známý přeprodejce letenek oznámil propouštění, o práci přijde více než 200 lidí
Zdroj: Unsplash/JESHOOTS/volně k užití

Přeprodejce letenek Kiwi.com se stále potýká se ztrátovým hospodářstvím. Rozhodl se propustit skoro pětinu svých zaměstnanců.

Ve společnosti Kiwi.com pracovalo přibližně 1200 lidí, nyní kvůli restrukturalizaci propouští ve čtyřech evropských zemích 18 procent z nich. O práci tedy přijde něco přes dvě stě osob. 

30. ledna 2024 9:35 Čas čtení 0:46 Další medaile pro Česko. O zlato si zahrají hokejisté do 16 let, kdy a kde jim můžeš fandit? Další medaile pro Česko. O zlato si zahrají hokejisté do 16 let, kdy a kde jim můžeš fandit?

Dle společnosti se nejedná o unáhlené rozhodnutí, už před zhruba rokem firma oznámila posun ve strategii k přístupu zaměřeného na zákazníka. Firma se zároveň zavázala k navazování vztahů s leteckými společnostmi ve prospěch zákazníků. Restrukturalizace tedy už probíhá.

„Dnes ráno jsem se s Kiwi.com zaměstnanci podělil o novinky v provozních změnách. Rozhodnutí udělat tyto změny bylo nejtěžší v mém životě, protože se to týká respektovaných členů týmu, kteří byli součástí Kiwi.com cesty,“ napsal na LinkedIn generální ředitel společnosti Oliver Dlouhý.

Struktura, ve které Kiwi.com pracovalo, byla adekvátní pro trh v tehdejší době. Ten se ale nyní společně s nabízenými produkty společnosti změnil, a tak dle Dlouhého musí společnost učinit nezbytné kroky pro to, aby byla dlouhodobě udržena zdravá a prosperující firma. 

30. ledna 2024 12:56 Čas čtení 0:58 Langmajer, Hanychová nebo Vémolovi. Survivor 2024 se blíží, koho by lidé v soutěži chtěli vidět? Langmajer, Hanychová nebo Vémolovi. Survivor 2024 se blíží, koho by lidé v soutěži chtěli vidět?

„Naší klíčovou prioritou je v tuto chvíli samozřejmě podpora členů našeho týmu, kterých se změny dotknou, a jsme odhodláni zajistit, aby naše balíčky odstupného byly nejen spravedlivé, ale také štědré, a poskytnout zdroje na pomoc s přechodem,“ dodal Dlouhý.

Domů
Sdílet
Diskuse