Novým generálním sekretářem Fotbalové asociace ČR bude Procházka

30.01., 17:31
Aktuality

Novým generálním sekretářem Fotbalové asociace ČR se stane dosavadní ředitel právního oddělení Martin Procházka. Výkonný výbor FAČR ho na dnešním zasedání jednomyslně schválil jako nástupce Michala Valtra, který z osobních důvodů požádal o uvolnění z funkce.

Valtr byl generálním sekretářem dva a půl roku. V létě 2021 si jej vybral krátce po svém zvolení předsedou asociace Petr Fousek. "Michal Valtr nerezignoval, nepodal výpověď, ale požádal o uvolnění z funkce. Jistě každý chápe rozdíl. Jestliže má někdo důvody, které nesouvisejí s fotbalem nebo prací na FAČR, a v životě takové důvody zkrátka nastávají, tak je na místě tomu vyhovět," řekl na tiskové konferenci Fousek.

Procházku považuje za ideální volbu. "Byl jsem požádán, abych předložil návrh na nového generálního sekretáře. Myslím, že je to tak v pořádku, protože generální sekretář je pravou rukou předsedy. Můj návrh vycházel z několika skutečností. Zaprvé je to člověk zevnitř, přišel s námi v roce 2021 po našem zvolení. Je to někdo, kdo zná FAČR, fotbal," uvedl Fousek.

"Pracoval pro naše dva největší kluby Spartu a Slavii, což je samo o sobě devízou. Má jazykové vybavení, vysokoškolské vzdělání právnického typu. Má i další předpoklady, aby se funkce zhostil. Jsem rád, že byl zvolen jednomyslně, je to silný mandát. Očekávám od něj, že povede sekretariát FAČR tam, kam to nasměroval Michal Valtr. To znamená moderní svaz třetího tisíciletí, abychom byli mezinárodně úspěšní a dál pracovali na obnovení důvěry ve fotbal," dodal Fousek.

Také Procházka věří, že se mu podaří navázat na práci předchůdce. "Pro mě je důležité, že na FAČR už nějakou dobu pracuji, barák dobře znám. Poznal jsem ty lidi tady a věřím, že mi to pomůže i do budoucna s nimi dobře fungovat a navázat na práci, která se tu udělala," řekl Procházka. Valtra zastupoval už v minulých týdnech poté, co požádal o uvolnění z funkce.

"Na tu práci se těším. Věřím, že to je pokračování v nastaveném trendu. Že budeme pokračovat v tom, abychom byli štíhlá a moderní asociace, která je pružná a umí reagovat na moderní výzvy," doplnil dvaačtyřicetiletý právník.

Vloni na konci dubna čelil Valtr pokusu o odvolání, zástupcům hnutí F-evoluce se ale tehdy ve výkonném výboru tento bod nepovedlo zařadit do programu jednání. Funkcionář skončil až nyní z blíže nespecifikovaných osobních důvodů, oficiálně změna nastane 12. února.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele