Hlavní obsah
Sport

V Ústí nad Labem působí hráči s více než tisícovkou startů v první lize, přišel i Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Fotbalový trenér Daniel Sochor, nový kouč FK Ústí nad Labem

Nevídanou statistikou se může pochlubit fotbalový celek FK Ústí nad Labem. Třebaže tým momentálně účinkuje „jen“ ve třetí nejvyšší soutěži, v klubu působí rovněž hráči, kteří dohromady nastřádali na 1200 startů v první lize.

Článek

A je to docela zajímavý výčet, jemuž vévodí útočník Jakub Mareš (předtím mj. Teplice, Slovácko, Sparta Praha, Mladá Boleslav, Dukla Praha, ale i dva kluby na Slovensku a jeden v Polsku a poté znovu Teplice).

Loni v létě přišel záložník Tomáš Kučera z Teplic, jenž dobrovolně ukončil profesionální fotbalovou dráhu v první lize, aby se mohl více věnovat hudební kariéře.

Nejen štaci v Teplicích, nýbrž i v Brně a před třinácti lety i v Ústí, má za sebou záložník Alois Hyčka. Ještě na podzim patřil do ústeckého kádru záložník Lukáš Zoubele (Kladno, Teplice, Jablonec, Brno, Jihlava), jenž se nyní přesunul v Ústí na pozici sportovního manažera klubu.

O tom, že svoji novou práci Zoubele bere vážně, svědčí fakt, že Ústí na konci ledna získalo dalšího exligového útočníka. Za tým už poprvé nastoupil v přípravě Marek Červenka, bývalý hráč Slavie Praha, Baníku Ostrava, Teplic a Pardubic, který přestoupil z druholigové Dukly Praha.

Červenka hrál naposledy v první lize v říjnu 2022 za Pardubice pod vedením trenéra Radoslava Kováče, v Dukle jej vedl Petr Rada.

„V pražské Dukle mu skončila smlouva, zřejmě měl více nabídek k dispozici, ale žádná ho asi neoslovila tak jako naše ze třetí ligy. Ale to je nejspíš otázka na něj. Věřím, že pro Ústí bude Červenka posilou, aby se s tímto týmem vrátil do vyšší soutěže, kam svou kvalitou patří,“ řekl mi při rozhovoru nový trenér ústeckého celku Daniel Sochor.

A kromě Marka Červenky, který je mladším bratrem hokejového reprezentanta a kapitána národního týmu Romana Červenky, přišel do Ústí i stoper David Březina. Před několika lety hrál za Opavu v první lize pod vedením trenéra Radoslava Kováče.

Fotbalové Ústí bylo v posledních čtyřech pěti letech klubem, kde se často měnili trenéři: Aleš Křeček, Petr Vrabec, Jiří Jarošík, David Jarolím, Martin Hašek (sestup z druhé ligy), Dušan Tesařík, Vít Raszyk, Branislav Sokoli a teď se pokusí uspět Daniel Sochor.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz