bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Místo progresu promaroděná sezona. Quinn po střetu s Hertlem vynechá další dva měsíce

30. ledna 19:17

Jan Vojkůvka

Útočník Buffala Jack Quinn, který loni absolvoval první kompletní sezonu v NHL, by na svůj druhý ročník nejraději zapomněl. Po pouhých 17 odehraných zápasech skončil znovu na marodce a opět na chirurgickém sále. Po operaci vynechá přibližně dva měsíce a vrátí se až ke konci základní části.

Dvaadvacetiletý Quinn utrpěl zranění během víkendového utkání proti San Jose, které Buffalo vyhrálo 5:2. Poblíž mantinelu jej ve třetí třetině atakoval Tomáš Hertl, po jehož přistrčení Quinn spadl a při nárazu do hrazení si přisedl nohu.

Oficiálně je jeho zdravotní problém označen jako zranění v dolní polovině těla. Podle informací se nejedná o zranění kolene. Přesto však musel Quinn na operaci, o čemž informoval deník The Buffalo News. Odhadovaná délka absence je osm týdnů.

Quinn v minulé sezoně odehrál 75 zápasů, ve kterých vstřelil 14 branek a 23 asistencí. Zároveň začal platit jeho nováčkovský kontrakt a v tomto ročníku měl patřit k důležitým členům kádru Sabres. Jenže už v létě přišly první zdravotní obtíže, které se musely řešit chirurgicky.

V červnu se Quinn podropil operaci achilovky, kvůli čemuž zmeškal začátek této sezony a vynechal prvních 32 zápasů. Sezónní debut prožil až 19. prosince a i přes omezený čas naznačil svůj potenciál. Quinnovi se povedlo během 17 zápasů zaznamenat pět branek a přidat sedm asistencí. Jeho průměr 0,71 bodu na utkání je v tuto chvíli šestý nejvyšší z hráčů Buffala.

Na hokej však může opět zhruba na dva měsíce zapomenout. Pro Sabres je to velká komplikace i z toho důvodu, že s Quinnem v sestavě pookřálo. Během 17 zápasů s dvaadvacetiletým hokejistou na ledě dokázalo vyhrát devět zápasů. Ve zbylých 32 utkáních vyhráli Sabres jen 13 zápasů, procentuální úspěšnost je tedy bez Quinna výrazně nižší.

Buffalo nyní ztrácí na postupové příčky do play-off osm bodů. Quinn se na led vrátí někdy ke konci března, kdy už může být pro tento tým pozdě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.