Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 27.4.2024, svátek má Jaroslav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Baby Balet Praha v Domažlicích

31.01.2024   Johana Mravcová   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Baby Balet Praha v DomažlicíchVe středu 31. ledna 2024 od 18 hodin vystoupí Baby Balet Praha s představením Vítej na světě IIMěstském kulturním středisku v Domažlicích. Milá a originální inscenace v podání souboru složeného z mladších studentů konzervatoře Taneční centrum Praha potěší všechny generace diváků. Autorkou scénáře je Vlasta Schneiderová, hudba a texty k představení jsou z pera autorského dua Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř.
 

Tým zkušených tvůrců dětských choreografií mapuje pět životních etap: narození, dětství, školní léta, pubertu a dospělost. Jednotlivých choreografií taneční koláže se kromě Vlasty Schneiderové ujali Tereza Hloušková, Tereza Chladová, Jan Schneider, Pavla Königsmarková, Antonín Schneider, Linda Svidró, Jitka Tůmová a Eliška Vodičková.
Dramaturgie využila mimořádně chytré a poetické texty čtyřiadvaceti písní Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, které představují mikro-scénáře pro jednotlivé choreografie. Zdeněk Svěrák vytvořil pro jednotlivé životní etapy originální autorský text, který také sám namluvil.

Inscenace Vítej na světě II však nesměřuje pouze k dětským divákům. Představení se nesnaží být ani infantilní, ani podbízivé. Naopak, tanečními a scénickými prostředky, doplněnými projekcí, usiluje o vyjádření životní moudrosti, dramatičnosti a humanismu, které jsou v textech písní obsažené.

„Ani Jaroslava Uhlíře ani mne nikdy nenapadlo, že by naše písničky mohly sloužit jako inspirace pro balet,“ říká Zdeněk Svěrák. „Ale stalo se a povedlo se. A těší nás, s jakou chutí a nápaditostí to mladí tanečníci provedli.“

V rámci večera vystoupí se dvěma choreografiemi také ZUŠ Domažlice pod vedením Václavy Brettschneiderové, která je sama bývalou absolventkou konzervatoře Taneční centrum Praha.


Baby Balet Praha je komorní soubor složený z nejlepších studentů nižších ročníků konzervatoře Taneční centrum Praha (3. - 5. ročník osmiletého studia). Soubor byl založen v prosinci roku 2003, od září 2008 je produkován uměleckou agenturou Mezinárodní centrum tance, z. s. Vítej na světě II bylo první ‚postcovidovou‘ premiérou souboru, kterou studenti nastudovali již ve svém novém sídle – v Domě tanečního umění. Představení mělo premiéru v březnu 2023. Producentem představení je Mezinárodní centrum tance.



Tvůrčí tým
Námět, scénář a režie: Vlasta Schneiderová
Choreografie (abecedně): Tereza Hloušková, Tereza Chladová, Pavla Königsmarková, Antonín Schneider, Jan Schneider, Vlasta Schneiderová, Linda Svidró, Jitka Tůmová, Eliška Vodičková
Hudba: Jaroslav Uhlíř
Texty: Zdeněk Svěrák
Kostýmy: Roman Šolc, Markéta Kubíčková
Realizace kostýmů: FAMOOD
Scénografie: Roman Šolc, Viktor Svidró a choreografové
Projekce: Viktor Svidró, Vladimír Sojka
Nahrávka zvukové stopy: Ondřej Urban
Producent: Mezinárodní centrum tance, z.s.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.3374 s