Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Náměstek Kozák navštívil Pardubický kraj
Foto: © MZV ČR / MFA CZ
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Kozák navštívil Pardubický kraj

 

Náměstek ministra zahraničních věcí Jiří Kozák navštívil v úterý 30. ledna Pardubický kraj. Ústředními tématy pracovní cesty organizované ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Pardubického kraje bylo podpořit českou vědu v zahraničí.

Náměstek Kozák jednal s rektorem Univerzity Pardubice Liborem Čapkem, děkany technických fakult a zástupcem univerzitního Centra transferu technologií a znalostí. Prohlédl si také Výukové a výzkumné dopravní centrum. 

Náměstek představil, jakým způsobem může MZV podpořit akademickou i soukromou sféru v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Přiblížil jednotlivé podpůrné nástroje MZV, jakými jsou např. projekty na podporu ekonomické a vědecké diplomacie. Diskuse zahrnovala také priority a výzvy, s nimiž se při pronikání na zahraniční trhy univerzita či společnosti potýkají. 

“Velmi mě potěšil široký rozsah nabídky výzkumných a akademických kapacit, které jsou prakticky propojeny s potřebami firem z Pardubického kraje. Odvážíme si odsud konkrétní zadání pro naši další práci," shrnul výsledky jednání náměstek Kozák.

.