QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klub FC Viktoria Plzeň představil nového hlavního skauta

31.01.2024 12:37

Plzeňský fotbalový klub představil nového hlavního skauta. Pro Viktorku bude nově lovit posily muž, který byl skautem Chelsea, ale i Manchesteru City.

skaut FCVP_0124

Novým skautem plzeňské Viktorie je Jan Říčka, který pracoval pro německý Hamburk, anglickou Chelsea a posledních 11 let jako skaut pro první tým jednoho z nejúspěšnějších klubů planety Manchester City. 

Nyní se Jan Říčka rozhodl přijmout novou výzvu a stává se hlavním skautem Viktorie Plzeň.

“Naposledy vyhledával ty nejvhodnější posily pro Pepa Guardiolu v Manchesteru City. Do slavného klubu doporučil například Erlinga Hallanda či Kevina De Bruyna. Od této sezony však Jan Říčka, uznávaný fotbalový skaut, vyhledává talenty pro plzeňskou Viktorii,” uvedl klub.

Podle Adolfa Šádka patří Jan Říčka mezi špičku. „Jeho zkušenosti, kontakty a obrovský přehled jsou něčím, co náš klub může opět posunout a perfektně to zapadá do naší dlouhodobé koncepce. Jsem osobně velmi rád, že se nám podařilo získat jej do našeho klubu. Jan Říčka patří mezi absolutní špičku ve svém oboru,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva Adolf Šádek.

„Byli jsme v kontaktu již během jeho působení v Manchesteru a měli o jeho služby dlouhodobý zájem. Nyní se vše podařilo dotáhnout a já se moc těším na spolupráci,“ dodal.

Šedesátiletý Jan Říčka, který pochází ze Sušice a před lety v Plzni vystudoval Pedagogickou fakultu, bude působit v pozici hlavního skauta Viktorie. „Po delší době v Anglii je to pro mě změna, ale na mé práci se nic nemění – budu dělat maximum, abychom byli úspěšní,“ uvedl Jan Říčka, který měl o svém novém klubu i v minulých letech detailní přehled.

„Samozřejmě jsem vše pozorně sledoval. To, co klub pod vedením Adolfa Šádka za posledních dvanáct třináct let dokázal, je až neskutečné. Šest titulů, čtyřikrát Liga mistrů, to je opravdu až pohádkový příběh. Vedle sportovních úspěchů se skvělým způsobem proměnila i infrastruktura Viktorky, komfortní stadion, tréninkové zázemí v Luční ulici a pro žáky na Skvrňanech, nedávno otevřená budova tréninkového centra mládeže v sousedství stadionu. Nyní máme další plány a čeká nás spousta práce a výzev, na které se těším,“ uzavřel.

Foto FCVP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24