Josef Sláma

Místopředseda Trikolory
  • Trikolora
  • Praha 3
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2024 14:03:37

Nežijeme v pohádce

Nežijeme v pohádce

Nežijeme v pohádce nýbrž v realitě všedních dnů Jak jsem mnohokrát psal, jaká bude naše realita, náš život i atmosféra v naší zemi je na nás.

 Nežijeme v pohádce , nýbrž v realitě všedních dnů. Jak jsem mnohokrát psal , jaká bude naše realita , náš život i atmosféra v naší zemi je na nás. Nepodceňujme nástroje a instrumenty jakými jsou volby, naše netečnost může mít obsah osudové chyby.                                                                                                                                                                                                                       Zamyšlení první, vláda nerozumí a nechápe situaci v ekonomice a její chaotické kroky tomu odpovídají. Nic neudělala v oblasti přebujení státní administrativy a zbytečných výdajů státního rozpočtu , žádné hlubší změny, žádný silný, uchopitelný a viditelný krok k systémové změně nenastal, nebuďme naivní a řekněme si že již v tomto období nenastane.Fialova vláda je vládou černých pasažérů. Zvyšování daní je rána sekerou našim podnikatelům, živnostníkům ale i obyčejnému životu každého z nás. Ta hloupost, amatérismus a neznalost základních ekonomických zákonitostí a pouček je fascinující v tom negativním slova smyslu.                                                                                                                                                       Zamyšlení druhé, boj o svobodu. Boj s dezinformacemi se stává nástrojem boje s jinými dnešnímu establishmentu nepohodlnými názory. Není divu že ve svém rozhovoru o nich mluví bývalý předseda ZO KSČ, dnešní neúspěšný prezident Petr Pavel, řekneme si že on to má vnitru jaksi geneticky dáno nenávidět svobodu, dříve obdivoval Sovětský svaz a možná i plakal v listopadu 1982 když zemřel Leonid Brežněv.Chtělo by se mi říci že ten člověk budí lítost, koukat se na někoho kdo by možná obstál v roli předsedy bytového družstva, jak se trápí ve funkci hlavy státu, na kterou nemá ani talent, ani zkušenosti a už vůbec ne intelektuální kapacitu. Bohužel více lituji naši zemi,  to i ten Tonda Novotný byl větší formát. Jak je vidno svoboda není samozřejmostí, musíme za ní bojovat.                                                                                                                                      Zamyšlení třetí, zahraniční politika. Naše fascinace válkou a obsese z Ruska , je snad jen tou pomyslnou ač viditelnou třešničkou na dortu naší tragické či tragikomické zahraniční politiky. Jsme uhranutí omylem geografie, co to je ? Jde nám více tzv někam patřit, než o skutečné hodnoty a poslání služby vlastní zemi. Naše lokajské chování vůči EU a jednomu politickému proudu v USA je snad jen srovnatelné s chováním Emanuela Moravce za druhé světové války či Vasila Bílaka za normalizace.                                                                                           Tou zásadní otázkou pro občany této země je, chcete jasnou změnu tohoto neblahého směřování České republiky, vstaňte a choďte volit, jinak naše suverenita, svébytnost, národní hrdost ale i podmínky pro rozumný a normální život nenávratně zmizí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama