Hlavní obsah
Umění a zábava

Sedm schodů k moci, vyplatí se sledovat?!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Prima+

Sedm schodů k moci je české politické drama, které nabízí fascinující pohled do zákulisí politického světa. Seriál je vysílaný na televizi Prima každou neděli, nebo je dostupný na streamovací platformě Prima+.

Článek

O čem je seriál

Sedm schodů k moci vypráví o ženě s neobyčejnou schopností očarovat a neústupně sledovat své cíle. Ochutnává luxus, je obklopena mocnými muži a touží po moci. Seriál vede diváky krok za krokem po cestě Anny Malé, od prosté venkovské servírky až do nejvyšších politických kruhů. Anna, hraná Evou Podzimkovou, začíná svou dráhu v Poslanecké sněmovně, kde postupně proniká do tajů politické moci. Přestože je nejprve politice cizí, brzy se naučí poznávat její pravou tvář, plnou falše, intrik a osobních slabostí, které využívá ve svůj prospěch.

Na její cestě se objevuje cynický novinář Ivan Krčka, ztvárněný Pavlem Batěkem, s nímž naváže spojenectví plné vzájemných výhod. Morálním protikladem je starý poslanec Rozehnal (Luboš Veselý), který sleduje Anninu proměnu z naivní dívky ve vypočítavou ženu. Anna prochází vztahy, které ji formují a občas i zraňují, až se setká s ministrem kultury Tomášem Vichrem (Jiří Vyorálek), jehož uznání ji posune na vrchol moci. Jako nezbytná spojenkyně premiéra stojí za jeho úspěchy, ale stejně tak i za jeho pádem, což ji nakonec přivede před soudní dvůr obviněnou ze zneužití pravomoci a korupce.

Herecké obsazení

Herecké výkony jsou v Sedm schodů k moci bezesporu jedním z nejvýraznějších prvků. Eva Podzimková jako Anna Malá představuje komplexní postavu s hloubkou a vývojem, který diváka neustále překvapuje. Pavel Batěk a Jiří Vyorálek, kteří ztvárnili klíčové postavy Ivana Krčky a Tomáše Vichra, se svými výkony perfektně doplňují a přinášejí příběhu další rozměr. Chemie mezi postavami je zřetelná a přispívá k autentičnosti a napětí seriálu. Scénář a příběh seriálu, který napsali Josef Klíma a Lenka Hornová a režírovali Jiří Chlumský a Martin Kopp, nabízí pečlivě propracovaný scénář plný zvratů a napětí.

Závěr

Sedm schodů k moci je seriál, který zaujme nejen svým napínavým příběhem, ale i hlubokými charaktery a vynikajícími hereckými výkony. Prostřednictvím Anny Malé se diváci dostávají do srdce politických intrik a mocenských her, které jsou stejně poutavé, jako jsou odstrašující. Seriál je důkazem, že česká televizní produkce může nabídnout kvalitní a konkurenceschopný obsah, který si zaslouží pozornost širokého publika.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám