Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Mynářová radí Witowské: Klid, Koláře novináři z ČT nepronásledují. Zatím!

    Alexandra Mynářová a Světlana Witowská | foto: CNC/David KunrátProfimedia.cz

    Alexandra Mynářová se vložila do sporu mezi Světlanou Witowskou a Lenkou Zlámalovou. „Chovej se profesionálně a nezaměňuj osobní city s prací,“ radí Mynářová Witowské s odkazem na jejího partnera Petra Koláře. „Nediv se, je to naše práce,“ připomíná Mynářová, poukazujíc na to, že Witowská nyní stojí na opačné straně.

    Manželka bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře, Alex ve svém úvodním textu cituje běžné novinářskou mantru, přičemž poukazuje na ironii osudu, kdy se Witowská nyní ocitá na druhé straně barikády. Mynářová připomíná své zkušenosti, kdy její rodina čelila mediálnímu tlaku, zatímco Witowská teď brání svého partnera před novináři.

    Mynářová dále komentuje: „Pochybuji, že Petra Koláře pronásledují každý den do kanceláře. Světlano, chtělo by to větší nadhled a klid.“ Tím poukazuje na rozdíl v mediálním zacházení s Kolářem a její vlastní zkušeností z doby, kdy byl její manžel kancléřem.

    „Kolikrát jsem slyšela: Nediv se, je to naše práce, máme právo na informace. Zkrátka zkušenosti manželek/partnerek/žen jsou nepřenositelné. Teď tu zkušenost zlehka nabírá Světlana,“ pokračuje Mynářová.

    Tento spor má své kořeny v nedávném odchodu Jany Vohralíkové z pozice hradní kancléřky. Podle spekulací, které dosud nebyly potvrzeny, měl její odchod souviset s konfliktem s Petrem Kolářem, který měl prý být vyloučen z určitých jednání a neměl přístup k citlivým informacím. Tento incident vyvolal otázky týkající se Kolářovy bezpečnostní prověrky a jeho úlohy na Hradě.

    Zlámalová, známá svou kritikou a nekompromisním postojem, veřejně vyjádřila, že „Kolář bez prověrky a s nejasným působením ve zbrojařském lobbingu nemá na Hradě co dělat.“ Witowská v reakci na tyto komentáře Zlámalové vzkázala, aby „přestala šířit bludy“.

    Mynářová se v této věci jednoznačně postavila za Zlámalovou, podporujíc její právo na informace a kritický pohled. Zároveň připomněla, že když její manžel zastával funkci kancléře a na Hradě působil poradce bez bezpečnostní prověrky, lobbista Nejedlý, novináři z České televize pravidelně sledovali jejich rodinu.

    Mynářová svou kritiku Witowské uzavírá slovy: „Nechť je Kolářův Hrad střežen alespoň poloviny jako ten Kolářův,“ čímž poukazuje na možný konflikt zájmů mezi Witowskou a jejím partnerem Kolářem v mediálním prostoru.

    Fotogalerie