Hlavní obsah
Cestování

Metroviny, příběhy z metra: Příhoda syna a matky na schodech v metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

106. Metrovina přináší příhodu na nejezdících schodech v metru

Článek

Jistě se vám také stala ta mrzutá věc, že schody v metru nejedou. A jako naschvál se to stane, když spěcháte anebo tam, kde jsou schody pořádně dlouhé. A ve stanici na Náměstí Míru jsou ty nejdelší. Jednou, když se tyhle dlouhatánské schody zastavily, nachomýtnul se tam k tomu můj muž a mně díky tomu přinesl tuhle metrovinu. Vidí, jak vzhůru do schodů kráčí ne úplně nejmladší žena se svým synem odpovídajícího věku, tedy v pubertě. Znáte to, to se za nás, rodiče, ratolesti stále stydí a nenajdou na nás nikdy nic dobrého. Matka s námahou stoupá po schodech, už nemůže. A syna již nebaví její neustálé bědy a nářky. Asi ve třech čtvrtinách schodiště to již nevydržel a k matce pravil ultimativním tónem: „Tak si už konečně vyber některý schod a padni na něj!“ Když nám to manžel doma vypravoval, dychtivě jsme druhý den listovali tiskem. V Černé kronice však nic o úmrtí na nejezdících schodech nebylo, tak ti dva zřejmě došli až na konec.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz