Zprávy

Resistor Sound Session: whyohwhy

Resistor Sound Session: whyohwhy

redakce | Zprávy | 01.02.2024

Brněnská pětice whyohwhy představuje skrze Resistor Sound Session dvě skladby z chystané desky bruises. Debutová deska vyjde 13. února 2024 pod hlavičkou Day After Records. V kulisách prostoru brněnského HaDivadla, kde se natáčelo, kromě dvou uvedených písní kapela whyohwhy premiérově odhaluje i bonusový materiál, skladbu darker place.

Silným pilířem autentičnosti této dreampopové kapely jsou dva ženské vokály bez jasného určení "frontmanství", práce s autotunem či dalšími vokálními efekty. „Obsahově se texty obrací k otázkám identity a určujícím vlivům v jejím formování. Přes citlivá témata intimity a narušení hranic až ke vzpomínkám na dětství či otázkám, zda se člověk narodí s lidskostí jako vlastností, nebo je to kapacita, které se musí naučit,“ říká o textech jejich nového alba Barbora Hora, jedna z členek kapely.

Do světa snů (a nočních můr?) vtáhla kapela celý tým Resistor Sound Sessions. Nahrávání, míchání a masteringu se zhostil brněnský Novozélanďan, producent a muzikant, Rhys Braddock. Za kamery se postavil dvorní tým v čele s Ivanou Tresa, Jonášem Svobodou a Mizuki Nakeshu a z posledních sessions známý Zdeněk Foukal. Finální sny pak nachystal Jonáš Svoboda a k celkové produkci se vrátila Petra Braddock.

Minimalistická hudba brněnské pětice whyohwhy stojí na neotřelém přístupu k vokálům a kolektivní práci ve prospěch celkového vyznění. Skupina se pohybuje na pomezí mnoha žánrů a inspirací dominantnějšími z nichž jsou například slowcore či dream-pop. Dekadentní lyriku narážející na úskalí života v patriarchální pozdně kapitalistické společnosti podtrhují přírodní a mytologické motivy. Jejich debutová deska bruises vychází 13. února 2024 pod hlavičkou Day After Records. Křest se koná 22. února v brněnském Kabinetu múz.

Info

Resistor Sound Session
Fb projektu

foto © se svolením Resistor Sound Session

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Knižní lázně v Mariánských Lázních

redakce 22.05.2024

Program vyznávající pestrost kultury v atmosféře lázeňského města připomene i výročí Franze Kafky a Bedřicha Smetany.

Singl dark country projektu Poly Noir frontmana Insanie

redakce 21.05.2024

Poly na chystané desce přiznává vlivy temných mohykánů, jako je Enio Morricone, Johnny Cash, Leonard Cohen, Nick Cave či “básník zmaru” Cormac McCarthy.

Hloubkový ponor na oslavě Hlubina

redakce 21.05.2024

Hloubkový ponor do podzemního světa kulturní scény, poslední návrat na místo vzniku a nová kolaborace.

Cool v plotě osciluje mezi žánry

redakce 21.05.2024

Letos vystoupí více než třicet umělců ze Španělska, Velké Británie, Polska, Slovenska a řada současných objevů z české scény.

Stroon: Tectoniclifting

redakce 20.05.2024

Prostřednictvím éterických trav, japonských perkusí, tranceových syntezátorů a mlžné sirény zprostředkovává velikost i marnost snahy stát se jiným, než jsem.

Two Another i Bianca Del Rio v Praze

redakce 20.05.2024

Nejnovější stand-up se bude věnovat politice, popkultuře, politické korektnosti, ale nezapomene se ani ohlížet za nejaktuálnějšími událostmi.

Jarní JazzFestBrno zakončí Chris Botti a Slavnosti synkop

redakce 20.05.2024

Chris Botti přiveze do Brna vlastní kapelu pohybující se na hraně R´n´B, jazzu, funku a gospelu.

Marienbad Film Festivalu v duchu Regenerace

redakce 19.05.2024

Celý festival zahájí projekce nového filmu režisérské legendy španělského filmu Víctora Ericeho Zavřít oči.

The Interrupters v Praze

redakce 19.05.2024

Losangeleská parta v čele s podmanivou Aimee začala svoji činnost v roce 2011 a od té doby toho stihla opravdu hodně.

Festival Holostok oživí pohraničí

redakce 19.05.2024

Kolem Holostoku se stihla vybudovat početná komunita, která se v Holostřevech v předposledním červnovém víkendu potkává.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace