Hlavní obsah

Přímé lety z Prahy do Abú Dhabí. DER Touristik spojuje síly se Smartwings

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charterové přímé lety do exotických lokalit se stávají na českém turistickém trhu v posledních letech jakýmsi standardem. Pro nezávislé cestovatele možná nezajímavá zpráva. Pro ty, kteří už však mají za sebou návštěvu v nějakém z ostatních emirátů a nezvládli zatím zavítat do toho kulturně nejbohatšího, příjemná novinka.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Italský mramor, zlato, polodrahokamy a největší ručně utkaný koberec na světě, to vše je k vidění ve Velké mešitě šejka Zayeda.

Článek

„Abú Dhabí je ideální destinací pro ty, kteří hledají bohaté vyžití i mimo hotelový resort. Budeme létat se společností Smartwings přímým letem z Prahy na Mezinárodní letiště v Abú Dhabí každý čtvrtek dopoledne od prvního února až do začátku května. Klienti poletí Boeingem 737 MAX, délka letu se pohybuje kolem šesti hodin,“ řekl Novinkám mluvčí CK Fischer Jan Bezděk s tím, že nové spojení je určeno i pro klienty Exim Tours, tedy pro obě cestovní kanceláře ze skupiny DER Touristik.

„Spojené arabské emiráty jsou dlouhodobě velice oblíbené u českých cestujících, v uplynulém roce využilo leteckého spojení mezi SAE a Prahou více než 100 tisíc cestujících. Nové spojení do Abú Dhabí tak rozšíří nabídku o další zajímavou destinaci z Letiště Václava Havla Praha,“ říká Jaroslav Filip, ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Velká mešita šejka Zayeda je svatostánkem, který stojí za to vidět.

Nejznámějším lákadlem Abú Dhabí je Velká mešita šejka Zayeda, dokončená roku 2007. Její stavba vyšla v přepočtu na více než 12 miliard korun, je největší mešitou v zemi a ztělesněním emirátské okázalosti. Do koronavirové pandemie byl vstup volný. Ani nyní se vstup nemusí platit, ale je nutné se registrovat. Nejsnazší je učinit tak předem, čímž se u vstupu často vyhnete těm největším frontám. Pokud nejste vhodně oblečeni do mešity, na místě je několik obchodů, kde si můžete zakoupit doplňky na zakrytí.

Přímým letem z Prahy na Azory už od dubna

Cestování

Louvre Abu Dhabi i „červený“ zábavní park

Pokud jste milovníci zábavních parků, rychlých motorů či nejlépe obojího zároveň, mohlo by vás zajímat, že se na ostrově Yas Island nachází vůbec první tematický zábavní park zaměřený na značku Ferrari. Většina aktivit se odehrává uvnitř, ale ta asi nejzajímavější, horská dráha Formula Rossa, je venkovní. Během necelých pěti vteřin na ní zrychlíte na 240 km/h, což z této atrakce dělá nejrychlejší horskou dráhu na světě. Přetížení 4.8G je něčím, co chce nejeden milovník adrenalinu zažít. Tato atrakce však není určena pro úplně nejmenší. Minimální výška činí 140 centimetrů. A neužijí si ji ani dlouháni, protože ta maximální činí 195 centimetrů.

Zatímco Dubaj se soustředí na překonávání nejrůznějších světových rekordů, Abú Dhabí se vydalo trochu jinou cestou, tou uměleckou. Ve městě najdete několik významných galerií a muzeí, mezi kterými dominuje Louvre Abu Dhabi. Za futuristickým vzezřením budovy stojí oceňovaný architekt Jean Nouvel. Mezi další kulturní lákadla emirátu pak patří například Etihad Modern Art Gallery či Manarat Al Saadiyat. Jisté však je, že návštěvami galerií a muzeí můžete v Abúu Dhabí s klidem strávit několik dnů.

Foto: Profimedia.cz

Louvre Abu Dhabi

Zajímavou příležitostí pak je speciální série vystoupení ledové show Crystal, za kterou stojí světoznámé akrobatické uskupení Cirque du Soleil. Ta proběhne v Abú Dhabí na přelomu dubna a května.

Letní sezona přinese přímé lety na La Palmu z Prahy

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám