Aktuální stav a přípravy na 57. ČEZ Jizerské 50 vzhledem k povětrnostním podmínkám

Odhadovaná doba čtení 3 min dlouhý text

Na přelomu ledna a února jsou v českých horách aktuálně mírné podmínky s minimálními sněhovými srážkami a často s teplotami nad bodem mrazu. Organizátoři 57. ČEZ Jizerské 50 jsou pravidelně v kontaktu s Českým hydrometeorologickým ústavem (ČHMÚ), který prozatím nečeká výrazné ochlazení ani nové silné sněhové přeháňky v příštích dnech.

Podoba tras závodu bude konečně záviset na množství sněhu na různých úsecích tradiční trasy. Organizátoři se soustředí zejména na udržení sněhu na cestě z Bedřichova do východní části Jizerských hor, kde stále panují dobré sněhové podmínky v vyšších nadmořských výškách, což by nemělo být ohroženo ani teplejším počasím v následujících dnech před ČEZ Jizerské 50. Hlavním cílem je připravit trasu pro 57. ročník tak, aby závodníci zažili skvělé lyžařské zážitky. Zatím je však před závodem stále obtížné přesně říci, zda a jaké úpravy tras budou nutné.

Další informace od organizátorů budou zveřejněny tento pátek odpoledne. V té době bude jasnější, jak výrazně plusové teploty ovlivnily sněhové podmínky, a také poskytnou předpověď počasí na následující týden. Celý organizační tým nyní intenzivně pracuje na tom, aby všichni závodníci a účastníci měli příjemné vzpomínky na nadcházející ročník, navzdory nepříznivým povětrnostním podmínkám.

Online registrace byla uzavřena v neděli a v současné době není možné se přihlásit na žádný závod 57. ČEZ Jizerské 50. Několik volných míst zůstává pro závody 17 a 30 km volnou technikou, 10 km klasicky a také pro dětské závody. Informace o tom, zda bude možné se do nich registrovat během závodního programu, budou organizátoři sdělovat na oficiálním webu a sociálních sítích akce v příštím týdnu.

Zrušení celé akce je v současné době extrémní možnost, která není aktuálně brána v úvahu. V případě takového rozhodnutí by účastníci měli nárok na vrácení až 70 % z ceny základního startovného, protože jsou pojištěni od PVZP, a tím by minimalizovali ztráty z investovaných startovných poplatků.


Zdroj a foto: Protext – ČTK

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments